DOPRINOS DIPLOMATIJI: Ambasadorki Joksimović dodeljena nagrada ''Vitez časti''

Tanjug

12. 04. 2022. u 23:51

AMBASADORKA Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović primila je nagradu „Vitez časti“ za izuzetnost u diplomatiji na 17. azijsko-evropskom forumu 2022, saopšteno je večeras iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

ДОПРИНОС ДИПЛОМАТИЈИ: Амбасадорки Јоксимовић додељена награда Витез части

Foto: Novosti arhiva

Obraćajući se organizatorima i učesnicima foruma, Joksimović je istakla da je nagrada za nju velika čast i podsticaj da nastavi u svom angažovanju i diplomatskim naporima da približi Srbiju i Ujedinjeno Kraljevstvo.

- Veliko je zadovoljstvo kada se takvi napori i angažovanje prepoznaju i podstiču od strane relevantnih stručnjaka - rekla je Joksimović.

Ona je naglasila da, imajući u vidu da je uloga ambasadora da svoju zemlju predstavi na najbolji način, ovo velika čast i za Srbiju, čiji brzi ekonomski rast i razvoj, izgradnja i stabilnost očigledno predstavljaju primer i za druge.

- Republika Srbija je u svom dosadašnjem delovanju iskazala kapacitet za efikasno delovanje u kriznim periodima kao i solidarnost sa svima kojima je podrška potrebna - navela je Joksimović.

Ambasadorka je istakla da je u današnjim vremenima, kada globalna kretanja beleže tektonske pomake, važno da još jednom međunarodne aktere pozovemo na mir i povratak diplomatiji.

Organizatori su u obrazloženju izbora naveli da danas postoji svest o svetskoj potrebi za liderima u diplomatiji koji mogu iskoristiti svoje diplomatske veštine, uključujući pregovaranje, usaglašavanje kroz razgovore i zajedničko angažovanje u rešavanju globalnih problema. Ova nagrada je pokušaj da se prepoznaju one diplomate koje su upotrebile raspoloživa sredstva u cilju unapređenja interkulturalnih, trgovinskih i turističkih veza dve zemlje, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Na osnovu toga, istraživački tim organizatora je sproveo primarno i sekundarno istraživanje bazirano na izvorima na Internetu i društvenim mrežama, na osnovu čega je žiri, sastavljen od stručnjaka iz različitih oblasti kao što su biznis, obrazovanje, nauka, zdravstvo, odlučio da nagradu "Vitez časti“ dodeli ambasadorki Joksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!