GRAĐANI NE MORAJU DA BRINU: Vučić najavio da će biti rešeno pitanje uvoza nafte i snabdevanja gasom

Tanjug

31. 03. 2022. u 20:17

PREDSEDNIK Srbije Akeksandar Vučić rekao je večeras povodom pisanja Dojče velea da će on (Vučić) pobediti na izborima, ali da posle Angele Merkel neće imati privilegovan položaj, da je u obostranom interesu da Srbija napreduje na evropskom putu.

ГРАЂАНИ НЕ МОРАЈУ ДА БРИНУ: Вучић најавио да ће бити решено питање увоза нафте и снабдевања гасом

Foto: Instagram

Na pitanje u emisiji RTS "Oko" da li će Nemacka kancelara Olafa Šolca i ministarke Analene Berbok razlikovati od Merkeline i da li će Srbija menjati političku orjentaciju posle Ukrajine Vučić je rekao:

"Od njih zavisi, ali mi moramo da se rukovodimo svojim interesima", naveo je Vučić i dodao da i Šolc kaže da Nemačka ne može bez ruske nafte.

"Onda moraju da razumeju jednu malu Srbiju koja nije članica EU i koju nije bombardovala Rusija nego 19 drugih zemlja. Naša pozicija je specifična i objasnio sam to Berbok i ona me saslušala", naveo je Vučih.

Na pitanje šta je rešenje da NIS ne potpadne pod sankcije EU od 15. maja, Vučić je rekao da je već potpao, ali da se traži rešenje i da građani ne treba da brinu.

Kaže da Srbija neće moći da uvozi naftu ako se do 15. maja nešto ne promeni, a na pitanje da li će Srbija otkupiti udeo u NIS-u, dodaje da se o tome razgovara i da će se nastaviti sa razgovorima.

"Ljudi ne moraju da brinu, rešićemo i pitanje uvoza nafte i snabdevanja gasom", poručio je Vučić.

On je ocenio da je Srbija reagovala mudro i promišljeno kada je zauzela stav da ne uvodi sankcije Rusiji.

BONUS VIDEO: ZA POBEDU BEOGRADA I SRBIJE: Pogledajte atmosferu sa velikog mitinga SNS na Voždovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a