"NE GURAMO SE..." Vučić o mogućnosti pregovora Rusije i Ukrajine u Beogradu

Novosti online

31. 03. 2022. u 18:49

BEOGRAD i Srbija se “ne guraju” ni u šta, ali ukoliko bi neko želeo da se u Srbiji organizuju pregovori (Rusije i Ukrajine), spremni smo da garantujemo apsolutnu sigurnost i bezbednost svim učesnicima, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić.

НЕ ГУРАМО СЕ... Вучић о могућности преговора Русије и Украјине у Београду

Foto: Profimedia/Ilustracija

Komentarišući izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da bi Beograd bio dobro mesto za pregovore Rusije i Ukrajine, Vučić je za RTS rekao da je zahvalan i ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu i ambasadoru Ukrajine Aleksandru Oleksandroviču na tome što su biranim rečima govorili o Srbiji.

Na pitanje da li Beograd u nekoj novoj geopolitičkoj podeli sveta može biti bitan, Vučić je rekao da bi, iskreno, voleo da budemo manje bitni i da je politika za koju se zalaže da čuvamo sebe, svoju stabilnost, da pričamo o fabrikama koje gradimo i tek ćemo da gradimo, o napretku ekonomije, školama, bolnicama.

- A, ne o sopstvenoj veličini. Ne bih da imamo megalomansku politiku da ćemo mi da rešavamo sirijski, avganistanski problem. Mali smo mi… - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)