NE ŽELIMO DA NAŠU DECU ŠALJEMO U RAT: Ministar Siniša Mali o ratu u Ukrajini - Mir i stabilnost je politika predsednika Vučića

Novosti online

27. 03. 2022. u 22:20

GOSTUJUĆI u Emisiji "Hit tvit", na TV Pink, ministar finansija Siniša Mali komentarisao je rat u Ukrajini.

НЕ ЖЕЛИМО ДА НАШУ ДЕЦУ ШАЉЕМО У РАТ: Министар Синиша Мали о рату у Украјини - Мир и стабилност је политика председника Вучића

Printskrin TV Pink

- Sami vidite koliko se svet promenio zbog rata u Ukrajini. Zamislite pritisak na Orbana i uporedite to sa pritiskom na Aleksandra Vučića, samo da bude jasan stepen pritiska. Ovo je pritisak na predsednika Vlade zemlje EU, a na nas, oni koji želimo da budemo deo EU, ali i da čuvamo našu nezavisnost, pritisak je dvostruko veći. Mi štitimo naše interese, politika Aleksandra Vučića je najvažnija. Ne želimo da nas vodi politika zapada ili istoka - kazao je Mali.

- Ja ne znam šta i kako oni pričaju, ali pritisci su ogromni, nikome nije lako, pogotovu ne predsedniku Vučiću. Mi smo zauzeli principijelni stav, ako je bilo ko principijelan to je predsednik Vučić. Ne želimo da šaljemo našu decu u rat. Mir i stabilnost je politika predsednika Vučića - dodao je Mali.

 "Dva "voza" su krenula jedan na drugi, najbolje je da se sklonimo"

- Mi nemamo mnogo izbora. Mi smo mala zmelja. Mi moramo da sarađujemo i sa Istokom i sa Zapadom.  Kako je rekao predsednik Vučić "kada vidite ta dva voza kako su krenuli jedan na drugi najbolje je da se sklonimo".

- Ima mnogo dvostrukih standarda. Velike sile kada ne mogu da kažu drugim velikim silama šta žele onda se iživljavaju na manjima. Mi bi najviše voleli da nas nigde ne pominju i da se sklonimo ali oni to ne daju. Kao mala zemlja mi moramo da sarađujemo sa svima - dodao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri