VUČIĆ U KUCURI: "Naša zemlja je Srbija, uvek ćemo je čuvati i braniti!" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

13. 03. 2022. u 12:23

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kucuru gde se obraća meštanima.

ВУЧИЋ У КУЦУРИ: Наша земља је Србија, увек ћемо је чувати и бранити! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti

On je rekao da će u školu "Bratstvo i jedinstvo" u tom mestu biti uloženo 560.000 evra.

- Brzo ćemo uraditi i školu i dom kulture, ostaje nam da uradimo i kanalizaciju. Drago mi je što shvatate koliko je to važno. Kad odem negde čini mi se da ljudi potcenjuju značaj kanalizacije i vodovoda. A to je nešto što razlikuje mesta na Zapadu i naša sela i gradove - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da će u Vrbasu biti konačno rešeno pitanje kanala, kao i da će biti sređen dom kulturi.

- Kao što vidite, ja idem u mesta gde nisam zadovoljan onim što smo uradili, da bi ljudima rekao da ćemo uraditi više. U Vrbas mora da dođe novi investitor, da zaposli ljude i omogući nove infrastrukturne projekte. Da bismo sve to imali, moram da vam kažem da sam veoma zabrinut, i to ne mogu da sakrijem - kaže on.

Predsednik je rekao da ga mnogo brine situacija u svetu, i da je glavni cilj Srbije da sačuva mir.

- Kad rat prevlada u glavama ljudi, i na istoku i na zapadu, onda mi mali uvek imamo veliki problem. Zato nam je strašno važno da čuvamo stabilnost. I zato volim kada me slušate i možemo da se razumemo. U ova teška vremena moramo biti pažljivi i obazrivi. Ovde ima mnogo mlađih ljudi, koji bi voleli zapaljive govore. Ali nisam zbog toga došao. Mi moramo da sačuvamo sve mlade ljude i odbranimo budućnost - dodao je Vučić.

On kaže da je prava politika da budemo odgovorni i vodimo računa o svakom potezu.

- Kad vozovi krenu nizbrdo, mi moramo da se sklonimo i ostanemo van koloseka. Da jedanput mi budemo pametniji i da ne stradamo. Jedna smo od retkih zemalja koja čuva svoj ponos i dostojanstvo. Suština naše politike, osim novih bolnica, puteva, radnih mesta, pruga, je da sačuvamo ljude, i da vratimo mlade u zemlju. U Srbiji neće biti lako. Dolaziće vam ovih dana sa obećanjima, i govoriće da će pošto me smene teći med i mleko. Pa što nisu tada radili, pre 20 godina, što tada nisu tekli med i mleko - zapitao je predsednik.

Vučić je podsetio da je otvoren novi Klinički centar, institut "Dedinje 2", i da će uskoro krenuti vozovi brzom prugom do Novog Sada.

Foto: Printscreen/Vesti

- Nećemo se obazirati na uvrede, meni je to čak i besmisleno. Moje je to da vam kažem šta će biti urađeno. Vi znate da kada sam vam rekao da će škola biti urađena, ona će biti urađena. Za to su nam potrebne dobre finansije, a za dobre finansije su potrebni stabilnost i mir. I zato vam hvala što me razumete - rekao je predsednik narodu.

On je rekao da u kraju u kom se nalazi ima dovoljno kukuruza za ceo region, i da zato moramo da sačuvamo našu zemlju.

- Moramo da sačuvamo zemlju od histerije koja vlada. Znate li da su u susedstvu zabranili operu Petra Iljiča Čajkovskog. Čovek živeo u 19. veku. Pa ako ne učite Dostojevskog u školama, samo zato što je Rus, pa šta će deca učiti. Ali ne smemo se deliti, kao u "Tri karte za Holivud". Mi imamo svoju zemlju, ona se zove Srbija, i nju treba da volimo i čuvamo - istakao je predsednik.

Foto: Novosti

Vučić je kroz osmeh rekao da ga Ustav ograničava, pa ne može da bude predsednik zauvek, nakon što su mu meštani skandirali.

- Ovde žive i Rusini, i Srbi i Slovaci, i to je najbolji primer da zajedno možemo sve. I uvek ćemo podsticati razlike kojim treba da se ponosimo. Molim vas da se i u buduće borite za nove projekte - rekao je predsednik.

On je dodao da izbori nisu igra, i da izbori nisu igračka, i da moramo pažljivo birati našu budućnost.

- Da bismo nastavili sjajan ekonomski rast, potrebni su nam mir i stabilnost, i vaša podrška. Čini mi se da nikada nije bilo važnije, zato što neki žele da nas vrate u prošlost, da izađete na izbore. Ja svakoga dana razgovaram sa svetskim liderima, i niko ne može da predvidi šta će se desiti. Zato vas pozivam da se držimo zajedno, i da volimo i čuvamo svoju zemlju - kaže Vučić.

Foto: Novosti

Predsednik je zamolio ljude da na izborima ne glasaju po tome ko ima lepšu frizuru, već po delima koja je neko uradio.

- Neki od naših protivnika su rekli danas "nikada ne reci nikada za NATO". Ja ne mislim da treba da uđemo u NATO. Imamo svoju vojsku da nas čuva. A što se tiče NATO - mi da oprostimo možemo, ali da zaboravimo nećemo. Ni Milicu Rakić, ni svu našu decu. Sva njihova politika se svodi na "UA Vučić". Ja neću da odgovaram na to. Moje je samo da vas pozovem da sami procenite koliko smo se borili. Ja sam u prethodnih pet godina dao sve od sebe. Da li sam grešio. Nema sumnje da negde jesam. Ali sam uvek rekao izvini, i nastavljao još jače da se borim - kaže on.

Vučić je rekao da će se boriti za Kucuru i Vrbas, za Zmajevo i Sirig, za sva sela i mesta.

- I brinuću za našu zemlju i građane, bez obzira na veru i nacionalnost. A vi me držite za reč, ja ću doći da otvorim školu kada se renovira. Hvala vam puno, beskrajno vas volim, živela naša Srbija - zaključio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)