NA MENIJU GLASAČKI LISTIĆI: Birači će "zaokruživati" u školama, mesnim zajednicama, ali i u restoranima

M. STANOJKOVIĆ

12. 03. 2022. u 10:28

GRAĐANI s pravom glasa na izborima 3. aprila svoju građansku dužnost moći će da obave na više od 8.000 biračkih mesta, od čega ih je osmina u glavnom gradu. Osim javnih objekata koji kao i ranijih godina dominiraju na spisku odredišta za glasanje, i na ovim izborima u birališta će biti "pretvoreni" restorani, kafane, lokalni marketi, ali i privatne kuće.

НА МЕНИЈУ ГЛАСАЧКИ ЛИСТИЋИ:  Бирачи ће заокруживати у школама, месним заједницама, али и у ресторанима

Mladenovčani navikli da glasaju u kafani / Foto S. M.

Umesto rakije, kafe ili porcije omiljene hrane, prve nedelje u aprilu u pojedinim kafanama širom Srbije, koje su ispunile uslove Republičke izborne komisije, na meniju će se naći glasački listići. A umesto konobara, na vratima će ih dočekati kontrolori. Tako će, i za ovo glasanje, u kafani "Kod Đukića" u Mladenovcu stolovi biti rezervisani za birače.

I vlasnici restorana "Romantična noć" u Kaluđerici morali su da razočaraju mladence, jer je 3. aprila, umesto za slavlja, njihova sala rezervisana za izbore.

- Pre tri godine naša sala postala je biračko mesto, pa će tako biti i za ovo glasanje - kažu u ovom restoranu. - Napravićemo prostor prema planu koji nam dostavi Republička izborna komisija, postavimo stolove i stolice i to je to. Bićemo spremni i za ove izbore.

Na spisku atipičnih biračkih mesta je i kuća Kraljevčanina Gorana Petrovića:

- Za biračko mesto namenjena je posebna prostorija gde jednom godišnje slavimo. Tu ne boravimo stalno. Oko 700 ljudi glasa kod nas i tako unazad 20 godina.

Iako su među biračkim mestima najbrojnije učionioce i mesne zajednice, građani će listama davati poverenje i na stadionima "Selters" u Mladenovcu i "Lehel" u Zrenjaninu, ali i studentskom domu "Krcun" na Zvezdari. I ambulanta Doma zdravlja u Dimitrovgradu će biti preuređena za glasače umesto za pacijente. Kutije će tokom izbornog dana biti postavljene i u prostorijama Crvenog krsta, a na spisku su i parohijski i lovački domovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)