IZBORI 2022: Usvojen Predlog odluka o radu RIK-a za izbore 3. aprila

Tanjug

02. 03. 2022. u 19:02

REPUBLIČKA izborna komisija usvojila je danas Predlog odluke o obrascima za podnošenje predloga kandidata za predsedničke izbore i Predlog odluke o sastavu i radu RIK-a i lokalnih izbornih komisija u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike i predsednika Republike raspisanih za 3. april.

ИЗБОРИ 2022: Усвојен Предлог одлука о раду РИК-а за изборе 3. априла

Foto: Tanjug

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je ova 13. sednica sazvana kako bi se svim kandidatima, odnosno predlagačima kandidata pružila mogućnost da pod jednakim uslovima učestvuju na ovim izborima i prikupile odgovarajući broj potpisa.

Članovi komisije razmatrali su o nazivu izdatih obrazaca potrebnih za podnošenje predloga kandidata za republičke izbore.

Komisija je razmatrala i o četiri obrasca koja se podnose RIK-u: Predlog kandidata za predsednika Republike, Saglasnosnost kandidata za predlog za predsednika, Izjava birača da podržava predlog kandidata za predsednika Republike i Spisak kandidata koji potpisima podržavaju predlog kandidata.

Nakon manjih izmena komisija je usvojila prvu tačku dnevnog reda o obrascima koji su sačinjeni u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika i predsednika Republike Srbije.

Potom je održana sednica Radne grupe, posle koje je jednglasno usvojena druga tačka dnevnog reda - Predlog odluke o sastavu i radu RIK -a i lokalnih izbornih komisija u postupku sprovođenja izbora za narodne poslanike i predsednika Republike.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" OTKRIVAJU: BIA I MUP raskrinkali pozadinu učestalih havarija u sistemu EPS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije