PETKOVIĆ O HAPŠENJU TROJICE SRBA: Vrhunac antisrpske histerije i kampanje

Tanjug

27. 02. 2022. u 22:11

DIREKTOR Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković izjavio je večeras, povodom slučaja hapšenja trojice srpskih mladića u Prištini, da je antisrpska histerija i kampanja lažnih vesti u režiji premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na vrhuncu.

ПЕТКОВИЋ О ХАПШЕЊУ ТРОЈИЦЕ СРБА: Врхунац антисрпске хистерије и кампање

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

- Prvo su trojica Srba privedena i proglašena od strane Prištine za teroriste, a zatim su pušteni! Potom su Srbi optuženi da su sami rušili svoja groblja u vreme Zadušnica!? Uz sve to, plasiraju se laži da Srbi spremaju nekakav iscenirani napad na sever?! -  poručio je Petković na Tviteru.


Direktor Kancelarije za KiM je naglasio da Priština treba da prestane da obmanjuje i veštački stvara krizu.

- Beograd će nastaviti da čuva mir i stabilnost - istakao je Petković.

Trojica državljana Srbije, koji su privedeni u subotu u Prištini nakon što je jedan od njih kupio ambleme tzv. OVK, pušteni su iz pritvora, rekli su za Kosovo onlajn njihovi advokati Jovana Filipović i Nedo Šaranović.

Trojica srpskih mladica D.D, D.D. i V.J. saslušana su ranije danas u policiji u Prištini zbog sumnje da su počinili krivična dela "pripremanje terorističkog dela", tačnije pripremanje dela "protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova".

Oni su saslušani nakon što je jedan od njih u prodavnici kupio ambleme tzv. OVK zbog kojih su ga povezali sa "krivičnim delom terorizma".
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)