KURTI NEĆE NI NAŠ NAROD NA KiM: Petković poziva međunarodnu zajednicu da reaguje na poruke iz Prištine

V. N.

16. 02. 2022. u 20:30

DA se Aljbin Kurti pita, ni Srba ne bi bilo na KiM, a kamoli izbora. Zato je na potezu međunarodna zajednica čija je odgovornost po ovom pitanju presudna. Pretnja Prištine da će ukinuti pravo glasa Srbima na KiM nosi nesagledive dugoročne posledice. Nek se Kurti ne igra ljudskim pravima!

КУРТИ НЕЋЕ НИ НАШ НАРОД НА КиМ: Петковић позива међународну заједницу да реагује на поруке из Приштине

Foto promo

To je u sredu poručio Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, reagujući na izjavu ministarke spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donike Gervale koja je rekla da je "međunarodnoj zajednici postalo jasno da aprilski izbori u Srbiji neće biti održani na Kosovu kao što je to bilo ranije".

- Aprilski izbori po automatizmu, kojim su održani u prošlosti, neće biti održani. Neće ih biti, mi smo to jasno stavili do znanja i međunarodnoj zajednici - rekla je Gervala u intervjuu ATV-u.

Ona je podsetila da referendum o izmenama Ustava Srbije u januaru nije održan na KiM, prenosi Kosovo onlajn:

- Videli smo da je to pokušaj Beograda da naruši suverenitet naše zemlje, pokušavajući da stvoriti utisak da je Kosovo neka vrsta aneksa Srbije. Mi nismo aneks, mi smo nezavisna i suverena država.

Ambasador Nemačke u Prištini Jorn Rode izjavio je da je neophodno da se Srbima sa Kosova omogući glasanje na aprilskim izborima, kao i da se u dijalogu Beograda i Prištine trenutno čeka predlog Prištine u vezi s dogovorom o uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

- Važno je da birači sa pravom glasa mogu da glasaju na izborima. Nemačka omogućava i drugim zemljama da održe svoje izbore, ne samo u ambasadama, već i u drugim oblicima, kao što je slučaj sa turskim ili rumunskim izborima - izjavio je Rode za prištinsku "Gazetu ekspres".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici