OTPOČELE IZBORNE RADNJE: Utvrđene boje listića

Tanjug

15. 02. 2022. u 20:27

PREDSEDNIK Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević konstatovao je večeras da su otpočele izborne radnje u Srbiji za izbor narodnih poslanika.

ОТПОЧЕЛЕ ИЗБОРНЕ РАДЊЕ: Утврђене боје листића

Foto: Tanjug

Dimitrijević je članovima RIK-a rekao da je na obrazloženi predlog Vlade, predsednik Republike doneo ukaz o raspuštanju Narodne skupštine, te da je taj ukaz objavljen u Službenom glasniku, a istovremeno je doneta i odluka o raspisivanju izbora za narodne poslanike za 3. april 2022. godine.

-Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju od danas 15. februara. Mogu da konstatujem da su otpočele izborne radnje u Srbiji za narodne poslanike, rekao je Dimitrijević.

Republička izborna komisija donela je odluku o obrascima za podnošenje izborne liste kandidata za narodne poslanike za izbore raspisane za 3. april ove godine.

Doneta je i odluka o obrascima za podnošenje prijava za posmatranje radnog dana za sprovođenje izbora za narodne poslanike, a odnosi se i na domaće i strane posmatrače.

Dimitrijević je rekao da su to uobičajeni obasci koji su se i ranije koristili.

RIK je doneo odluku da kontrolni listić za proveru isparavnosti glasačke kutije za glasanje za narodne poslanike bude ljubičaste boje, a listić za glasanje sive boje.

Takođe, doneta je odluka da boja glasačkog listića za predsedničke izbore bude plave boje, a kontrolni listić “cigla” boje.

Dimitrijević je rekao da su predsednički izbori redovni, kao i da će se održati u 2022. godini.

BONUS VIDEO: OVAKVU FABRIKU DO SADA NISMO IMALI - Pogledajte kako rade roboti u postrojenju "BAS Boysen Abgassyste"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)