NATO PONOŠ: Reakcije na izjavu Đilasovog kandidata da bi Srbiju priključio Alijansi

Novosti online

11. 02. 2022. u 10:26

ĐILASOV kandidat za predsednika Zdravko Ponoš na pitanje novinara da li je za članstvo Srbije u NATO, odnosno za članstvo u organizaciji koja je bombardovala našu zemlju i odnela hiljade života, rekao je "Nikad ne reci nikad".

НАТО ПОНОШ: Реакције на изјаву Ђиласовог кандидата да би Србију прикључио Алијанси

Foto: Tanjug

Poslanici Srpske napredne stranke reagovali su na ovu izjavu.

- Svako svom jatu leti! Tako i NATO general predstavlja svoj program. A program je da se vojska opet uništi do poslednjeg metka, da budemo kolonija njegovih mentora. Znamo da ti je drag hrvatski pasoš i bežanje iz Knina ali nećemo dozvoliti da ova zemlja bude prćija stranih agentura - istakao je poslanik Dejan Kesar.

Zoran Tomić, narodni poslanik, rekao je da Srbija "neće biti NATO kolonija kakvom je Đilas i Ponoš žele".

- Ljuti se tajkun što narod za Ponoša kaže da je NATO kandidat, a na pitanje da li Srbija ikada može da bude članica NATO odgovor je...nikad ne recite nikad?! Istinu ne mogu da sakriju, a večeras su sve karte otkrivene. Neće Srbija biti NATO kolonija kakvom je Đilas i Ponoš žele - istakao je Tomić.

Miloš Terzić kaže da je Ponoš "ponizno po nalogu stranaca uništavao našu vojsku i topio naše naoružanje".

Jelena Žarić Kovačević rekla je da "Ponoš i Đilas vide Srbiju u lošoj budućnosti i rasprodatu".

- Reče nekadašnji načelnik generalštaba, koga je čak Tadić smenio. Onda znate koliko je jezivo! Reče onaj ko je vojsku Srbije prodao, pa tako i Srbiju. On i njegov šef Đilas vide Srbiju u lošoj budućnosti i rasprodatu.

Aleksandar Marković, narodni poslanik, pitao je Ponoša da li zna da je važećim propisima ove zemlje Srbija vojno neutralna?

- Ono kad dobiješ zadatak da promovišeš NATO politiku u Srbiji, pa ti je neprijatno ali ipak moraš da obaviš zadatak. Nato generalu, znaš li da je važećim propisima ove zemlje Srbija vojno neutralna - pitao je Marković.

- Dame i gospodo, Čovek, možda (ne daj Bože) predsednik, koji [🇷🇸] vodi u NATO. Onaj NATO zbog kog srpske majke i danas oplakuju svoju decu, zbog kog gledamo razrušene građevine i fabrike i sa suzama pamtimo malu Milicu, žrtve u Grdeličkoj kulturi, poginule radnike RTS-a (nastavi niz)... - rekao je Marko Mladenović, narodni poslanik.

- Đilasov NATO general koji je uništio vojsku ponovo bi da razara Srbiju po nalogu svojih mentora - kaže Olja Petrović, narodna poslanica.

- Aleksandar Vučić se bori za sve nas i jača državu, a ti svoju kuću nisi ostao da braniš već si pobegao iz Knina, jasno nam je kako bi onda branio srpski narod! Građani sve vide! - dodaje Petrović.

Luka Kebara, narodni poslanik, osudio je izjave Ponoša.

- NATO general Ponoš ponovo u akciji! Zaista je sramotno da neko kome je strana vojna organizacija draža od sopstvene države, želi da bude predsednik te iste države!!!

- Koja je glavna asocijacija na Ponoša? Topljenje tenkova, prisluškivanje bliskih ljudi u ime i za račun NATO-a ili bežanje od neprijateljske vojske i ostavljanje sopstvenog naroda na cedilu? Ja bih rekla - sve navedeno! Prestanite da živite u iluzijama!

Srbija pamti... - kaže poslanica Ana Beloica

- To je verovatno ta blistava budućnost, NATO, u koju bi da nas vodi...uz priznanje da smo genocidan narod i po mogućstvu bez Kosova i Metohije! 3. aprila će odzvanjati NIKAD - poručila je poslanica Ana Pešić.

- Đilasov NATO general otvoreno je priznao za koga radi i kada bi došao na vlast uništio bi sve ovo što je stvorio predsednik Vučić, kako u vojsci, tako i u celoj Srbiji - rekla je poslanica Ivana Nikolić.

- Koje naloge sada imaš od NATO? Znamo da si ranije pod tom palicom ukinuo 63. padobransku i 72. spec. brigadu?

Sandra Božić istakla je da "NATO general ne preza i otvoreno priznaje da je i dalje na zadatku agitacije za račun Alijanse".

- Dok nas je dezerter svojevremeno ubeđivao da je vojna neutralnost Srbije opasna, po nalogu stranih ambasadora uništavao je deo po deo VS dok je nije sveo na lovačko udruženje - dodaje Božić.

- Đilasov NATO general bi Srbiju stavio pod NATO čizmu, da je besomučno zgaze oni koji su nam već zemlju rušili i decu bombama zasipali - istakla je poslanica Jelena Obradović.

- Izgleda da je scenario sa strancima već dogovoren, samo još da ispuni ako dođe na vlast. Zato strani plaćenici neće voditi Srbiju nikada više!

- Ako je iko ikada sumnjao da NATO ima svog kandidata na predsedničkim izborima neka pogleda ovaj snimak. Doduše, imali su oni svog načelnika Generalštaba Vojske Srbije koji nam je temeljno razorio vojsku. Sad tog istog poturaju da nam razori celu zemlju. Neće moći - rekao je poslanik Nemanja Joksimović.

Povodom izjava Zdravka Ponoša, poslanik Đorđe Todorović rekao je da je "dobro da narod vidi za šta glasa".

- Đilasov kandidat bi Srbiju da uvede u NATO i agresora na naš narod, našu decu proglasi saveznikom i partnerom!? Morbidno. Dobro je da narod vidi za šta glasa.

- U sledećoj epizodi pokušaće da nas ubedi kako je osiromašeni uranijum ekološki, vojska nepotrebna, a Kosovo nezavisno - dodao je Todorović.

- 25. 5. 2006. Amerikanci u svojoj depeši naveli da u srcu sistema odbrane imaju svog čoveka, otkrio Vikiliks - kaže poslanik Đorđe Dabić.

- Imaju ga i dalje, sam potvrdio ono što svi znamo. Sad bi i da avanzuje, pa da imaju svog čoveka na čelu Srbije. Jedina barijera im je narod koji podržava svog čoveka - Vučića!

Poslanica Danijela Vujičić poručila je Ponošu da je "ovim ponizio sve časne borce koji su život dali za ovu zemlju".

- I dalje te grli "milosrdni anđeo" dok na njegovim krilima pretenduješ na čelo zemlje čija si krila armije uništio, spalio. NIKADA ti više u ovoj ponosnoj 🇷🇸 srpski vojnik neće salutirati.

- Reče "general" koji je  dezertirao! Dejstvovao je po nalogu onih koji nisu želeli dobro ni našoj vojsci, a ni Srbiji! I danas radi sve isto, suprotno državnim odlukama i interesima. U kakvom nam je stanju vojsku ostavio, u isti stadijum bi nam i državu doveo - rekla je poslanica Nevena Đurić.

Poslanica Milica Nikolić rekla je da je "sramota koja je smenila sve časne oficire koji su imali velike rezultate u borbi protiv NATO".

- Sramota koja bi našu zemlju ponovo uništila, baš onako kako je uništio vojsku, baš onako kako je topio tenkove. Dok se predsednik Vučić i tada i sada bori za naš narod, za našu Srbiju - rekla je Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a