MUP IZDAO SAOPŠTENJE: Demantovali Borka Stefanovića i portal Nova

Novosti online

09. 02. 2022. u 11:34

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova saopštilo je danas da iznosi relevantne podatke, nije deo političke igre u koju pojedini mediji očigledno žele da ga uvuku i u njoj ne učestvuje.

МУП ИЗДАО САОПШТЕЊЕ: Демантовали Борка Стефановића и портал Нова

Foto: Printskrin

Međutim, navodi se u saopštenju, MUP ne može da se ne zapita kojim to metodama od kompletne statistike o prijavama prebivališta u poslednjih godinu dana u Beogradu, koja ne odstupa od prethodnih godina, portal Nova izvlači zaključke koji nikako ne odgovaraju istini i ne mogu da se uklope sa jasnim jezikom brojeva.

"Prethodno saopštenje Ministarstva unutrašnjih poslova o migratornim kretanjima u Beogradu, ma koliko to Borko Stefanović i portal Nova želeli, nije bilo "pokušaj demantija" Stefanovića, već iznošenje činjenica kako bi se sprečili njihovi pokušaji obmanjivanja javnosti", napominje MUP.

"A činjenica je da sedam lica ima prijavljeno prebivalište u Ulici cara Nikolaja II broj 72 - jedno je prijavljeno 1946, jedno 1992, jedno 1999, jedno 2001. i troje lica u januaru 2022. godine. Znači, ne 20 lica, kako tvrdi Borko Stefanović, nego ukupno sedam, od toga troje u januaru ove godine", saopštava MUP.

"Ne znamo po kojim matematičkim pravilima su došli do zaključka da je tri jednako 20, a još manje kako taj podatak potvrđuje laž o stotinama nepostojećih novoprijavljenih građana, odnosno glasača koje Borko Stefanović navodi", kaže se u saopštenju i napominje da ta tri novoprijavljena lica ne mogu uticati ni na statističku grešku u izbornom procesu.

Portalu Nova, navodi MUP, nisu bili interesantni svi ostali podaci Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su precizno predočeni, a koji im, verujemo, ne odgovaraju, jer ne potkrepljuje njihove želje i želje njihovih mentora, pa se ova medijska kuća i dalje bavi nepostojećim adresama i "fantomskim stanarima/glasačima" koje proziva Stefanović, a zanemaruje zvanične podatke.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova razgovara jezikom činjenica i preciznih podataka, izneli smo ih na jednostavan način i ko je želeo razumeo je, a oni koji to neće nastaviće da vode borbu njihovih političkih lidera, bez osnova i činjenica degradirajući sebe", kaže se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024