ALBANCI ODUSTALI OD OBNOVE KUĆE KOSMETSKOG HITLERA: "Ovo je važna vest, ali albanski političari nastavljaju sa novim skandalom"

Novosti online

09. 02. 2022. u 11:12

AGENCIJA Ujedinjenih nacija zadužena za razvoj država i teritorija (UNDP) i tzv. Kosovo odustali su od obnove kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, uprkos Kurtijevim pokušajima revizije istorije i relativizacije zločina albanskih fašista u Drugom svetskom ratu.

АЛБАНЦИ ОДУСТАЛИ ОД ОБНОВЕ КУЋЕ КОСМЕТСКОГ ХИТЛЕРА: Ово је важна вест, али албански политичари настављају са новим скандалом

Foto: Arhiva Novosti/UNDP Facebook

Ovu važnu vest objavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

- Važna vest da su @undp_kosovo i @eukosovo odustali od obnove kuće nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve ali je očekivano da albanski političari nastavljaju sa relativizacijom zločinaca i revizijom istorije!

Da javnost nije digla glas, @albinkurti bi taj projekat sproveo do kraja - napisao je Petković na "Tviteru". 

Podsetimo, nedavno je objavljeno da Agencija Ujedinjenih nacija zadužena za razvoj država i teritorija (UNDP) u Kosovskoj Mitrovici rekonstruiše kuću Džafera Deve, ozloglašenog naciste koga su zbog surovosti zvali i kosmetski Hitler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024