PETKOVIĆ: Političari poput Škora, Đilasa, Jeremića i Tadića odgovaraju Prištini

Novosti online

07. 02. 2022. u 16:01

ČLAN Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Petar Petković ocenio je danas da vlastima u Prištini na ruku idu oni opozicioni političari iz Beograda poput Srđana Škora, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Borisa Tadića koji Kosovo i Metohiju posmatraju kao turističku destinaciju za slikanje i skupljanje jeftinih političkih poena.

ПЕТКОВИЋ: Политичари попут Шкора, Ђиласа, Јеремића и Тадића одговарају Приштини

Foto: Tanjug

- Onome ko veliča Aljbina Kurtija, kao što to zdušno i na sva zvona čini predsednički kandidat u pokušaju Srđan Škoro, jasno je da smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se posvećeno i svim srcem bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju člana Predsedništva SNS.

Petković navodi da Škoru i ostalima ne smeta Aljbin Kurti za čijeg je mandata broj incidenata prema Srbima porastao za 50 odsto, već ga, kako kaže, dižu u nebesa, dok im je predsednik Vučić, zbog ulaganja na prostor KiM koje se meri u milijardama za direktnu pomoć i kapitalne projekte, zbog toga što uživa nepodeljenu podršku Srba u pokrajini, što se bori za Zajednicu srpskih opština(ZSO) i normalizaciju odnosa koja treba da donese trajni mir na ovim prostorima, glavna meta i smetnja.

- Zbog toga ne čudi što Škoro otvoreno napada i formiranje ZSO na koju Srbi čekaju skoro devet godina, jer na taj način direktno pomaže Kurtiju u ostvarivanju njegovog sna o etnički čistom Kosovu i Metohiji na kome neće biti ni prava ni pravde za Srbe - smatra Petković.

On dodaje da se Škoro svojim istupom, kako je ocenio, dodvorio stranim mentorima, ali je zasigurno pokazao srpskom narodu na Kosovu i Metohiji svoje pravo lice i zavredeo njihov prezir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)