KADA BI SE IZBORI ODRŽALI DANAS: Istraživanje Faktora plus - SNS na 55,6 odsto, cenzus prelazi još 5-6 lista

Novosti online

30. 01. 2022. u 23:11

DA se izbori održavaju danas, Srpska napredna stranka osvojila bi 55,6 odsto glasova, a cenzus bi prošlo još pet ili šest izbornih lista, pokazuje poslednje redovno mesečno istraživanje agencije Faktor plus.

КАДА БИ СЕ ИЗБОРИ ОДРЖАЛИ ДАНАС: Истраживање Фактора плус - СНС на 55,6 одсто, цензус прелази још 5-6 листа

Foto arhiva

U januarskom istraživanju procenti su se neznatno promenili u odnosu na decembarsko, što je, prema rečima izvršnog direktora agencije Faktor plus Vladimira Pejića, normalno i očekivano dva meseca pre izbora, prenosi ''Blic''.

Pored naprednjaka, trenutno najjači rejting ima koalicija Stranka slobode i pravde - Narodna stranka - Demokratska stranka - Pokret slobodnih građana, koja bi osvojila 13,3 odsto glasova, a sledi je Socijalistička partija Srbije sa 9,2 odsto.

"Zeleni" su na 7,5 odsto, koalicija NADA na 4 odsto, a malo iznenađenje predstavlja lista "Srpska stranka Zavetnici" koja bi po ovom istraživanju prešla cenzus sa 3,6 odsto.

"Polako se pravi konačna slika, ima manjih pomeranja, zauzimaju se pozicije. SNS ima težak zadatak da brani 55,6 odsto i na to će koncentrisati sve snage. Videćemo i ko će još ići s njima u koaliciji", navodi Pejić i ocenjuje je logična odluka da naprednjaci i socijalisti ne idu na izbore na zajedničkoj listi.

Ovo istraživanje je rađeno od 22. do 27. januara na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije.

Obuhvatilo je 1.100 ispitanika, a rađeno je telefonski.

Kada je reč o izlaznosti građana na aprilske izbore, i taj procenat je skočio, što je prema Pejićevim rečima, uobičajeno i očekivano u ovom periodu pre kampanje.

- Tačno 51 procenat građana se izjasnio da će izaći na izbore, 33 odsto da neće, dok 16 procenata ne zna, odnosno nema stav - kaže Pejić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?