MOMIROVIĆ: Zaokružite “da” na referendumu, nezavisno sudstvo je ključno za dalji razvoj demokratije u Srbiji

Novosti online

10. 01. 2022. u 17:25

ČLAN Predsedništva SNS Tomislav Momirović pozvao je građane da iskoriste svoje demokratsko pravo, izađu na referendum i zaokruže “Da”, i tako daju punu podršku ustavnim promenama i jačanju nezavisne sudske vlasti.

МОМИРОВИЋ: Заокружите “да” на референдуму, независно судство је кључно за даљи развој демократије у Србији

Foto N. Skenderija

- Pozivam građane da u nedelju 16. januara izađu na referendum i daju podršku ustavnim promenama koje će doprineti jačanju nezavisnosti sudske grane vlasti u Srbiji. Usvajanje ustavnih amandmana važan je korak u procesu integracije naše zemlje u EU. Pored ovoga, ključno je to da će pravosuđe prvi put u istoriji biti nezavisno u odnosu na zakonodavnu i izvršnu vlast. Srbija ima teško nasleđe reforme pravosuđa iz 2009. godine, kada je više stotina sudija i tužilaca komisijski izbačeno iz pravosuđa. Tada su sudije bez ikakvih dokaza proglašene nedostojnima i izbačene na ulicu - izjavio je Tomislav Momirović, član predsedništva Srpske napredne stranke. 

Momirović, pravnik po obrazovanju, istakao je da je vreme da se napravi odlučan korak koji će garantovati to da više neće biti mešanja zakonodavne i izvršne vlasti u proces izbora sudija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POKRET SOCIJALISTA ODGOVORIO ĆUTI: Može on Vulina da vređa onoliko koliko ga i mrzi ali Srbiju neće uništavati