"KURTI HAPSIO SRBE ZBOG OTVORENOG BALKANA" Vučić: Nigde ne nađoše ozbiljne kriminalce, nego baš u Štrpcu

Novosti online

21. 12. 2021. u 14:21 >> 14:32

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je iz Tirane jutrošnju akciju specijalnih jedinica tzv. Kosovske policije u Štrpcu, kada je uhapšeno 10 osoba.

КУРТИ ХАПСИО СРБЕ ЗБОГ ОТВОРЕНОГ БАЛКАНА Вучић: Нигде не нађоше озбиљне криминалце, него баш у Штрпцу

Foto: Tanjug

- Na početku su govorili da je suština da na severu KiM žive kriminalci i vodili su kampanju, sa delom beogradskih medija, i to godinama, a ne mesecima, da su kriminalci sa severa, pa bi rekli - šta god da urade, dozvoljeno je, jer to rade, ne protiv Srba, nego protiv kriminalaca - konstatovao je Vučić.

On je ironično primetio i da su "izgleda kriminalci i na jugu".

- Sve go kriminalac... Otišli su u Štrpce, uhapsiše 10 ljudi i svi kriminalci... Ne znam samo kako usput ne nađoše u Lipljanu, Uroševcu, negde drugde, još nekog kriminalca, nego samo među Srbima - rekao je Vučić.

On je ukazao da je premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti to uradio i zbog samita "Otvorenog Balkana", koji je danas održan u Tirani.

- Dobiću više podataka kada se vratim u Beograd i obezbedićemo pravnu pomoć svim ljudima, Srbima, da vidimo o čemu se tačno radi - rekao je Vučić.

Podsetimo, jutros su specijalci ROSU upali u Štrpce naoružani do zuba, kako bi po ko zna koji put zastrašivali Srbe. Uhapšeno je 10 bivših opštinskih zvaničnika. Među njima su bivši predsednik opštine Štrpce i direktor odeljenja za urbanizam i još nekoliko funkcionera i preduzetnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije