TRI HITNA ZAHTEVA PREDSEDNIKA: Vučić rekao ministrima i direktorima javnih preduzeća šta očekuje

Novosti online

14. 12. 2021. u 19:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sednici vlade da je, prema poslednjim informacijama, bez struje još svega 0,38 odsto domaćinstava.

ТРИ ХИТНА ЗАХТЕВА ПРЕДСЕДНИКА: Вучић рекао министрима и директорима јавних предузећа шта очекује

Foto: P.Milošević

- Hitno saniranje u elektrani Nikola Tesla. Hitno vraćanje bloka B1 i vraćanje malenog bloka A u punu funkciju, ubrzavanje na povratku A4, A5 i A6 u Obrenovcu. Već smo rešili oko finansija, ali za svaki slučaj. Obezbediti dovoljan broj finansija unapred do kraja januara meseca, računajući najgori mogući scenario da ne bude bilo kakvih iznenađenja i da ne bude bilo kakvih problema - izjavio je predsednik.

Vučić je dodao da ostalih oko 99,62 odsto domaćinstava ima električni energiju.

- Neko bi rekao da je taj procenat veoma dobar imajući u vidu vremenske uslove - rekao je Vučić.

Kazao je da EMS prethodnih dana funkcionisao perfektno, bez ikakvih problema i čestitao direktorki tog preduzeća na tome.

- Naravno da niko nije bio iznenađen kada padne sneg i komunalne službe su najvećim delom veoma dobro obavile posao. Ali, ono što nam se dogodilo u enegetskom sektoru, blago je reći, bio je potpuni kolaps - naveo je Vučić.

Dodao je da je EMS uložio stotine miliona evra u popravljanje dalekovodne mreže visokonaposne snage.

Kazao je da je ostalo još da se uradi Vojvodina, Bor i delovi Beograda i da je za to potrebno do kraja 2028. godine još 700 miliona evra, kako bi u potpunosti imali obnovljenu mrežu EMS transmisionog sistema, i da to treba da uđe u program razvoja Srbija 2025-2028.

Čestitam EMS-u na izvanredno obavljenom poslu, poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!