BAZA TRAŽI DA VUČIĆ OSTANE NA ČELU SNS: Odbori naprednjaka se masovno izjašnjavaju uoči subotnje skupštine

S. S. R.

24. 11. 2021. u 09:00

NAPREDNjACI će na skupštini zakazanoj za 27. novembar, najverovatnije birati predsednika kao i najviše rukovodstvo. Oko 4.000 delegata daće svoj sud, a lokalni odbori počeli su da predlažu da Aleksandar Vučić bude na čelu stranke i u narednom mandatu.

БАЗА ТРАЖИ ДА ВУЧИЋ ОСТАНЕ НА ЧЕЛУ СНС: Одбори напредњака се масовно изјашњавају уочи суботње скупштине

Lideru SNS stigla podrška mnogobrojnih lokalnih odbora / Foto arhiva

Nogu su povukli novosadski naprednjaci koji su preksinoć delegirali Vučića, za njima Beograđani, a juče i ogranci iz gradova sa Kosova i Metohije.

Prema planu, prvi deo sednice će biti radni deo gde će se birati rukovodstvo, ali i razgovarati o situaciji u kojoj se nalazi Srbija, a onda će uslediti svečani sa proglašenjem rezultata glasanja i zaključcima.

Član Predsedništva SNS Goran Vesić rekao je da je potpuno normalno i prirodno što je "Beogradski odbor SNS jednoglasno doneo odluku da predloži Vučića za predsednika stranke":

- Znao sam da će se to dogoditi, jer znam šta ljudi u stranci misle. A, koga drugog? Vučić je predsednik stranke, on je najzaslužniji za uspehe koje ima stranka, on je personifikacija politike naše stranke i ekonomskih uspeha Srbije. Nekoliko puta je rekao da je možda malo umoran, što mogu da razumem, jer je zaista u velikim obavezama, ali sam siguran da će on prihvatiti predlog članova SNS i da će ostati na čelu stranke.

Kako je istakao, Vučić i Vlada Srbije stali su iza projekta beogradskog metroa, što je 4,6 milijardi evra, plus 1,3 milijarde evra za BG voz, te za nove tramvaje:

- To sve je više nego petogodišnji budžet Beograda i grad ne bi mogao da sam tako brzo izgradi metro bez podrške predsednika Vučića. Kao što se ne bi gradili ni auto-putevi.

Prema rečima naprednjaka sa KiM "politika koju je postavio, a zatim i ostvario Vučić je politika napretka, jačanja i razvoja čitave naše zemlje čime se jača i narod na Kosovu i Metohiji".

- Bez snažnog vođstva Vučića nema opstanka Srba na KiM i zato je naša odluka odraz volje čitavog srpskog naroda sa KiM da na čelu naše stranke i u narednom periodu bude najbolji među nama - Aleksandar Vučić - piše u saopštenju.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručio je da je "Vučić jedini koji može da vodi beskompromisnu borbu protiv svih onih koji napadaju Srbiju, ali i da iz nje izađe kao pobednik".

- Od njega neskromno tražimo i da unutar stranke odgovaraju oni koji su se oglušili i o državu, i o stranku, ali i o njega samoga. Rukovodstvo vapi za pravdom, za trenutkom kad će oni koji su zloupotrebili poverenje i pozicije, odgovarati za svoje postupke. Za ovih 10 godina provedenih na državničkim funkcijama Vučić je uradio toliko toga da će neke buduće istorijske knjige o rezultatima urađenog pisati na stotinama strana - obrazložio je Vučević.

PET POTPREDSEDNIKA STRANKE

SRPSKA napredna stranka ima trenutno pet potpredsednika. To su Marija Obradović, Milenko Jovanov, Marko Đurić, Miloš Vučević i Aleksandar Šapić. Prvi čovek Izvršnog odbora je Darko Glišić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju