ISPUNJENO JOŠ JEDNO OBEĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA: Počeli radovi na rekonstrukciji KBC Kosovska Mitrovica!

Novosti online

23. 11. 2021. u 15:51

RADOVI na renoviranju i dogradnji Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica danas su i zvanično počeli renoviranjem Odeljenja fizijatrije.

ИСПУЊЕНО ЈОШ ЈЕДНО ОБЕЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Почели радови на реконструкцији КБЦ Косовска Митровица!

Foto: Novosti

Ovu zdravstvenu ustanovu je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, koja u Kosovskoj Mitrovici boravi povodom obeležavanja Dana opštine i Dana oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu.

Stojkovićeva je istakla da je reč o projektu koji će se realizovati fazno i za koji je novac izdvojila Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

- Danas započinjemo prvu fazu izgradnjom zgrade Fizijatrije i rehabilitacije, površine oko 1.500 kvadratnih metara. Radimo kompletnu rekonstrukciju zgrade i nadogradnju - izjavila je Stojkovićeva, a prenosi Radio Kosovska Mitrovica.

Kroz faze će, kako dodaje, biti završena rekonstrukcija, dogradnja i nadgradnja kompletnog KBC-a.

- Biće to savremena zgrada koja će ispunjavati sve potrebe građana i uslovi lečenja se neće razlikovati od onih u Nišu, Kragujevcu ili Beogradu - poručila je Stojkovićeva.

Kako je ranije najavljeno, kada se završi kompletna rekonstrukcija i nadogradnja KBC u Kosovskoj Mitrovici, to će biti savremena bolnica koja će se prostirati na 20.000 kvadratnih metara i imaće 559 raspoloživih ležajeva.

Načelnik Odeljenja fizijatrije pri KBC-u Kosovska Mitrovica doktor Dragiša Milović izrazio je zahvalnost u ime zdravstvenih radnika i pacijenata.

- Ovo je samo prvi korak ka rekonstrukciji i izgradnji KBC-a, znajući da je naš Kliničko-bolnički centar najznačajnija zdravstvena ustanova na Kosovu i Metohiji. Ovo je veliki dan koji će ostati upamćen u istoriji našeg KBC-a - istakao je Milović, i zahvalio Kancelariji za KiM, Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije.

KBC Kosovska Mitrovica obišli su i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, predsednik Srpske liste i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, kao i gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Milan Radojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (12)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu