„I VOJA DA ODGOVARA ZBOG RATNOG ZLOČINA”: Vučić odgovorio na izmišljotine i napade iz Hrvatske

Novosti online

29. 10. 2021. u 12:03

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na pitanja novinara prilikom probne vožnje najnovijim dabldeker vozom, koji će saobraćati na brzim prugama od Beograda do Novog Sada.

„И ВОЈА ДА ОДГОВАРА ЗБОГ РАТНОГ ЗЛОЧИНА”: Вучић одговорио на измишљотине и нападе из Хрватске

Foto: Printscreen/Pink TV

Vučić je komentarisao napade iz Hrvatske i tvrdnje navodnog svedoka „Večernjeg lista” koji tvrdi da je lično video Aleksandra Vučića kako 1991. u Petrinji tuče Hrvate i preti im klanjem.

- Roditelji su me vodili kada sam bio mali u Hrvatsku. Bio sam u Umagu. Gledao sam utakmicu, igrali su Holanđani. Išao sam u Promajnu, u Bratuš kod Promajne. Bio sam u Dubrovniku, gledao Jugoplastiku... Ali nisam bio nijednom na teritoriji AVNOJ-evske Hrvatske od izbijanja sukoba nigde. U Petrinji nikad nisam bio. Nisam bio ni u Vukovaru. Nijednom nigde nisam bio na teritoriji Hrvatske od 1991. do tog trenutka o kome hrvatski mediji pišu. Tamo se nekim ljudima sudi, ovo su im svedoci. Imam ja na šta da se pozovem. Bio jedan dečak iz Veternika, zvao se Voja. Njega je deda vodio u Umag. I on je tamo ubio jednog raka i sahranio ga tamo i napisao „Ovde leži rak kojeg je ubio Voja iz Veternika”. Ja mislim da i Voju treba da pozovu da odgovara za ratne zločine. Ja sam se tek 1993. priključio Srpskoj radikalnoj stranci. Ja veze sa tim ratovima nisam imao. Ja se nadam da će ovo Srbi iskoristiti da pokažu o kakvim lažovima je reč. O svemu ovome ću da pričam detaljno sutra na B92. Da objasnim zašto im ne odgovaram posebno ja - rekao je Vučić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (17)

TAKO TREBA DA NAM IZGLEDAJU TENKOVI Vučić nakon izvanrednih rezultata na Pešteru - Zadovoljan sam ukupnom spremnošću naše Vojske