ŠEF DIPLOMATIJE KINE STIŽE U SRBIJU: Četiri evropske države ključne za Peking, među njima i naša zemlja

Tanjug

27. 10. 2021. u 07:25

KINESKI državni savetnik i ministar spoljnih poslova Vang Ji će, kako je saopštilo ministarstvo spoljnih poslova Kine, od danas do petka posetiti više evropskih zemalja, uključujući Srbiju.

ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ КИНЕ СТИЖЕ У СРБИЈУ: Четири европске државе кључне за Пекинг, међу њима и наша земља

Foto: Jutjub/CNA

Kako je precizirao portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin, šef kineske diplomatije će od 27. do 29. oktobra posetiti Grčku, Srbiju, Albaniju i Italiju.

On je rekao da su Grčka, Srbija, Albanija i Italija važni partneri Kine u Evropi i da Kina ima duboko tradicionalno prijateljstvo sa četiri zemlje, blisku saradnju u različitim oblastima i plodnu saradnju u zajedničkoj izgradnji "Pojasa i puta".

Poseta državnog savetnika i ministra spoljnih poslova Vang Jia u potpunosti pokazuje pozitivnu volju Kine da konsoliduje bilateralno prijateljstvo sa četiri zemlje, te da produbi saradnju između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i da promoviše zdrav i stabilan razvoj odnosa između Kine i EU, prenosi Međunarodni kineski radio.

- Kina je voljna da sarađuje sa četiri zemlje na promovisanju kontinuiranog unapređenja bilateralnih odnosa, pružanju većeg podsticaja saradnji Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope i razvoju odnosa Kine i EU i ubrizgavanju pozitivne energije u odbranu multilateralizma i međunarodne pravičnosti i pravde - naglasio je kineski portparol.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: PO PRVI PUT - Ruski mirovnjaci uvežbavaju taktiku "driftovanja" minobacača u Nagorno-Karabahu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)