VUČIĆ O REAKCIJI HRVATA NA AERODROM U TREBINJU: "Sve što važi za druge, ne važi za Srbiju"

Novosti online

26. 10. 2021. u 18:56

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić je u večerašnjem obraćanju govorio i o aerodromu u Trebinju i reakciji Hrvatske na ovaj projekat.

ВУЧИЋ О РЕАКЦИЈИ ХРВАТА НА АЕРОДРОМ У ТРЕБИЊУ: Све што важи за друге, не важи за Србију

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On ističe da to nije pitanje samo aerodroma, već pitanje svega.

- Nije to pitanje samo aerodoroma, to je pitanje svega. To je aerodorom koji gradi Republika Srbija, nije važno što su napisali "Vučićev aerodrom". Sve što gradimo gradimo za Srbiju. Neće pripadati meni! Ja to ne gradim u privatne svrhe. Meni je nešto drugo zaparalo uši i oči, a to je da je dokaz naše ekspanzionističke politike. Kako je moguće da za to nisu optužili Nemačku ili Francusku, sve što važi za sve druge ne važi za Srbiju. Zato što je Srbija danas mnogo jača i to ne mogu da podnesu.

Predsednik je istakao da svakoga dana ima preko stotine negativnih objava u hrvatskim medijima.

- Oni su napravili jedan dogovor, za šta imamo dokaze, rekli su "naše vitalne i regionalne interese ugrožava Srbija i potrebno je sve što je moguće uraditi da bude srušena što pre i tako će Hrvatska da se vrati na prvo mesto. Oni to rade svaki dan, svakoga dana ima preko stotine negativnih objava u hrvatskim medijima. Tu imate podelu, na ono što rade Hrvati i na ono što rade tajkuni Đilas i Šolak. U regionu od Vijesti u Podgorici, Jutarnjeg lista u Hrvatskoj, Klix-a u Bosni - rekao je Vučić.

- Sve ima samo jedan cilj - kako spustiti snagu i domete Srbije. To me ne sekira,već veseli jer pokazuje da smo snažni jer im toliko smetamo. Pritom, ne znaju šta je moj sin uradio, ali je važno da je moj sin za nešto kriv, a pritom moj sin za razliku od njihove dece ne živi u apartmanu od tri miliona funti kao nečija deca čija imena neću izgovoriti.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: POČETAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI PRUGE: Vučić i Orban na ceremoniji na Horgošu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo