SAOPŠTENJE IZBORNOG ŠTABA POVERENIŠTVA SNS NEGOTIN: Članovi Narodne stranke pokušali da zastraše građane i ometaju glasanje

Novosti online

17. 10. 2021. u 17:18

U NEMOGUĆNOSTI da na zakonski način zadobiju poverenje građana opštine Negotin, članovi Narodne stranke Vuka Jeremića, danas su na više biračkih mesta bahatim i siledžijskim ponašanjem pokušali da zastraše naše građane i ometaju proces glasanja, navode iz Izbornog štaba Povereništva SNS Negotin.

САОПШТЕЊЕ ИЗБОРНОГ ШТАБА ПОВЕРЕНИШТВА СНС НЕГОТИН: Чланови Народне странке покушали да застраше грађане и ометају гласање

Foto: S.M.J.

- Dušan Mihajlović i Slavica Janković, članovi proširenog sastava Opštinske izborne komisije na više biračkih mesta upadali i remetili tok glasanja. Mihajlović i Janković su, bez ikakvog prava i bez odobrenja od Opštinske izborne komisije, otimali spiskove građana koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu i koji su bili prijavljeni za obilazak komisije. Pored toga što su otimali spiskove sa prijavljenim građanima za komisiju, iste su cepali želeći da na taj način onemoguće građanima da ostvare svoje građansko pravo da glasaju.

- Na mnogim biračkim mestima danas su uočene nepoznate osobe u skupocenim automobilima koje su zastrašivali građane želeći da ih odvrate od glasanja. Nepoznate osobe koji nisu građani opštine Negotin fizički su napali i naše aktiviste na terenu. Jedna osoba je, nakon fizičkog napada, medicinsku pomoć potražila u Hitnoj službi ZC Negotin a ostali su napade prijavili Policijskoj upravi Negotin - dodaje se u saopštenju.

- Aktivisti Narodne stranke su sa nepoznatog broja zvali građane i lažno se predstavljajući kao Izborni štab Aleksandra Vučića ubeđivali ih da se menja taktika, i da se umesto za broj 1 glasa za broj 3 i Krstu Stanković NJenjulović.

- Sve uočene nepravilnosti, nasilničko ponašanje bahatih članova Narodne stranke koji su ometali i zastrašivali  naše članove i građane opštine Negotin prijavljeni su nadležnim službama. Predsednici biračkih odbora o neovlašćenim upadima na biračka mesta su obavestili su Opštinsku izbornu komisiju i Policijsku upravu u Negotinu i očekujemo da uskoro svi koji su batinama i nasilnim ponašanjem rešili da kroje volju građana budu privedni. Prema dostupnim informacijama neke osobe su već privedene na informativni razgovor - ističe se u saopštenju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)