VESIĆ ZA DAN OPŠTINE: Metro - najvažniji projekat za Zvezdaru

Tanjug

16. 10. 2021. u 19:53

NAJVAŽNIJI projekat za Zvezdaru je metro, jer će od 42 metro stanice na prve dve linije metroa, njih šest biti na teritoriji ove opštine, zbog čega će biti bolje povezana sa svim delovima grada, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svečanoj akademiji povodom Dana Zvezdare u Kulturnom centru Vuk.

ВЕСИЋ ЗА ДАН ОПШТИНЕ: Метро - најважнији пројекат за Звездару

Zoran Jovanović

 

On je čestitao građanima Dan opštine i podsetio da je 16. oktobra 1944. godine oslobođena Zvezdara od fašističkog okupatora u Drugom svetskom ratu.

-Pamtimo taj dan i oslobodioce Zvezdare. Uskoro ćemo da proslavimo i Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, kao i Dan oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu. Ponosan sam što je Skupština grada, 2014. godine vratila proslave ova dva bitna datuma iz naše istorije. Takođe, što su zaslužni dobili ulice, a srednjovekovni vladari poput Stefana Nemanje dobili spomenike, rekao je Vesić.

Vesić kaže da Zvezdara sa svojim gradskim i ruralnim delovima predstavlja pravi presek Beograda, te da su zato problemi te opštine različiti, jer obuhvata i gradske i seoske sredine.

Foto P. Mitić

-Suština svake politike se svede na to da li je dobra za ljude, odnosno da li im je bolje nego juče i da li će im sutra biti bolje nego danas. Jer ako naši ljudi na Zvezdari ili bilo kom drugom delu Beograda ne žive bolje, onda ne vodimo dobru politiku. Bitno je da ne izgubimo ljude i beogradski duh, zbog toga je važno da rešavamo svaki problem sa istom energijom bilo da se radi o izgradnji metroa ili vrtića u Velikom Mokrom Lugu. Tada postajemo grad koji je okrenut ljudima, istakao je Vesić.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da Zvezdara danas ima više od 160.000 stanovnika, 17 mesnih zajednica, 24 vrtića, 14 osnovnih i devet srednjih škola, više fakulteta, sedam biblioteka i tri pozorišta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BUDUĆNOSTI: Kako da stvorimo bolji svet za sve