SRAMNO: Fon Kramon podržava akcije u kojima je ranjen Srbin, a druži se s fašistima?

Novosti online

14. 10. 2021. u 13:40

U JAVNOSTI su se pojavili navodi da je izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon povezana sa simpatizerima fašističkih grupacija.

СРАМНО: Фон Крамон подржава акције у којима је рањен Србин, а дружи се с фашистима?

Viola fon Kramon / Foto Tanjug-AP

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon kritikovala je izjavu predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borelja. Naime, Borelj je posle brutalne akcije Rosu pozvao da se hitno obustavi nasilje na Kosovu i Metohiju. Ta, izjava, međutim, nije naišla na odobravanje Fon Kramon, koja je podržala akciju u kojoj je Srbin ranjen metkom u leđa i i dalje se nalazi u životnoj opasnosti.

- Kritikujte zemlje u kojima se zakon ne primenjuje. EU bi trebalo da podrži zemlje koje se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije. Državne institucije koje rade svoj posao zaslužuju naše puno poštovanje. Dijalog uz posredovanje EU ne govori o svakodnevnim policijskim operacijama - napisala je Viola fon Kramon na Tviteru.

Međutim, u javnosti su se pojavili navodi po kojima se ova političarka povezuje sa simpatizerima fašističkih grupacija. To je tvrdio i Savet udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Srbije, koji je poslao otvoreno pismo Evropskom parlamentu u kome su tražili pojašnjenje u vezi sa time kako je Fon Kramon evroposlanica.

- Kao vodeća organizacija nastala iz antifašističke borbe u zemlji u kojoj je stradalo stotine hiljada ljudi u Drugom svetskom ratu, prinuđeni smo da vam se obratimo i zamolimo za pojašnjenje. SUBNOR je organizacija koja je suosnivač Svetske federacije bivših boraca i Evropske organizacije antifašista. Naime, evroposlanica Viola fon Kramon je čest gost naše prestonice, što samo po sebi ne predstavlja nikakav problem. Naprotiv - stoji u pismu Subnora.

- Međutim, društvo poslanici čije vrednosti bi trebalo da budu pravda, sloboda, jednakost... prave članovi skinhed benda 'Cokule' -  dodaje se u pismu.

Subnor je uz pismo dostavio i fotografije na kojima se vidi Fon Kramon sa jednim od članova tog pank benda, u čijim tekstovima se pominju vrlo oštri stihovi upućeni protiv Sjedinjenih Američkih Država i Roma: "Amerika, zemlja degenerika. Amerika ljubitelji šiptara. Silikonske sise i Šiptar Bob Dol, nabijem ih sve na..."

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

Vučić: U obostranom interesu što je komandant Kfora prisustvovao vežbi