OGLASIO SE KOMANDANT KFOR-a: Spremni smo da ispunimo važan zadatak

Novosti online

03. 10. 2021. u 18:01

Komandant KFOR-a general-major Franko Federiči obišao je danas jedinice KFOR-a raspoređene na prelazima Jarinje i Brnjak, saopšteno je iz Komande KFOR-a.

ОГЛАСИО СЕ КОМАНДАНТ КФОР-а: Спремни смо да испунимо важан задатак

Foto: Printskrin

KFOR je pojačao svoje privremeno prisustvo na severu Kosova, u znak podrške sporazuma imeđu Beograda i Prištine o povlačenju ROSU i uklanjanjna barikada na prelazima Jarinje i Brnjak, gde us Srbi protestovali, zbog uredbe o privremenim tablicama za vozila koja ulaze na Kosovo i Metohiju sa srpskim regpostarskim tablicama i dolaska Rosu.

- Jedinice Kfora potpuno su spremne za obavljanje ovog važnog zadatka u cilju podrške lokalnoj i regionalnoj stabilnosti -rekao je general-major Franko Federiči, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je proteklih dana vodio razgovore sa svim uključenim stranama i redovno izveštavao specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka i komandni lanac  NATO.

- Zahvaljujem institucijama na Kosovu (i Metohiji), gradonačelnicima severnih opština i svim zainteresovanim stranama koje su doprinele deeskalaciji situacije na njihovim naporima, i radujem se što ću ostati u kontaktu sa njima - istakao je Federiči.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest