VUČIĆ SUTRA SA FON DER LAJEN: Predsednik Srbije i predsednica Evropske komisije sastaju se u Beogradu

Tanjug

28. 09. 2021. u 09:37

PREDSEDNICA Evropske komisije Ursula fon der Lajen sutra će se u Beogradu sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u četvrtak i sa premijerkom Anom Brnabić, najavljeno je u Briselu.

ВУЧИЋ СУТРА СА ФОН ДЕР ЛАЈЕН: Председник Србије и председница Европске комисије састају се у Београду

Foto: Prinstkrin

U četvrtak ujutru zajedno sa predsednikom Vučićem Fon der Lajen će učestvovati u pokretanju projekta na železničkom koridoru 10.

Planirano je da predsednica EK prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Auto-putu mira (Niš -Priština), koji se radi uz finasijsku podršku Evropske unije.

Pred sastanke u Beogradu, Ursula fon der Lajen će u Prištini razgovarati sa Aljbinom Kurtijem i Vljosom Osmani, a zatim u Podgorici sa Milom Đukanovićem i Zdravkom Krivokapićem.

- Predsednica Evropske komisije će tokom posete izraziti svoju posvećenost regionu i njegovoj evropskoj budućosti. Sa liderima će razgovarati o političkoj i regionalnoj situaciji - najavljeno je u Komisiji.

Na pitanje da li će Fon der Lajen u Beogradu, Prištini, ali i eventualno u Tirani, razgovarati o rešavanju trenutne krize na KiM, u EK naglašavaju da je pozicija EU "jasna" kada se traži "deesakalacija i nastavak dijaloga".

U Briselu dodaju da ovu posetu vide i kao pripremu za predstojeći samit EU Zapadni Balkana, koji bi 6. oktobra trebalo da bude održan u Sloveniji.

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu počinje danas posetom Tirani i Skoplju, a nakon Beograda obilazak regiona završava u četvrtak u Bosni i Hercegovini, gde će zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Zoranom Tegeltijom prisustvovati svečanom otvaranju mosta Svilaj koji povezuje Hrvatsku i BiH, a sastaće se i s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO:

Predsednik Vučić u obilasku Galerija centra, Beograd na vodi

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (21)

MOĆAN PRIKAZ SRPSKE VOJSKE: Helikopteri nadleću poligon Pešter (VIDEO)