STAZAMA VUKA I ANDRIĆA: Zelenika i Loznica snaže pobratimstvo starije od četiri decenije (FOTO)

V. V.

21. 09. 2021. u 01:13

HERCEGNOVSKA mesna zajednica Zelenika i mesna zajednica Klupci u Loznici decenijama, tačnije od 1982. godine, uspešno neguju pobratimstvo, a ono ojača sa svakim novim susretom. Proteklog vikenda, po tradiciji, Zeleničani su u vreme trajanja Vukovog sabora u Tršiću bili gosti Lozničanima.

СТАЗАМА ВУКА И АНДРИЋА: Зеленика и Лозница снаже побратимство старије од четири деценије (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Predsednik MZ Zelenika-Kuti Predrag Vujnović po povratku ističe da su ih  domaćini u Loznici i ovog puta dočekali srdačno i lepo ugostili, a da ovom pobratimstvu Lozničani pridaju značajnu pažnju potvrđuje podatkom da je petočlanu delegaciju iz Zelenike primio i predsednik Opštine Loznica Vidoje Petrović.

- Unapređena je saradnja između naših sportskih i drugih organizacija. Članice Udruženja žena Bonaca iz Zelenike, koje su takođe bile u poseti koleginicama iz Klubaca, sa njima imaju intenzivnu saradnju. Domaćice su, pored ostalog, organizovale takmičenje u pravljenju kolača. Brojni gosti iz Klubaca i Loznice letuju u Zelenici, dok uzvratno njihova delegacija tradicionalno nas posećuje za Praznik mimoze. Dogovorili smo dalju saradnju, iako je sve neizvesno zbog korona krize - ispričao je Vujnović.

Na završnoj svečanosti 88. Vukovog sabora u Tršiću predsednik Loznice istakao je da ako "prepoznajemo cilj znaćemo da nađemo i put do njega".

Program "Vukovog sabora" bio je posvećen našem  nobelovcu Ivu Andriću, koji je deo života proveo u Herceg Novom, pa je i u toj činjenici nađena spona dve mesne zajednice.

I Vuk i Andrić imali su nesalomivu volju da ostave naraštajima trajno korisne vrednosti, imali su i sposobnost da svuda pronađu prijatelje, pokrenu ljude i organizuju smišljenu borbu da se dođe do nekog cilja i uspeha, to je i naš zadatak, saglasili su se u ime prijatelja, pobratima Loznice i Zelenike, Vidoje Petrović i Predrag Vujnović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri