ŠEŠELJ POBEDIO NA SUDU: Povučena tužba protiv Srbije! (VIDEO)

Novosti online

20. 09. 2021. u 15:45

VIŠI sud u Beogradu konstatovao je da je Franjo Baričević, nekadašnji stanovnik Hrtkovaca, povukao tužbu protiv države Srbije i predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, jer se on i njegov advokat nisu pojavili u sudnici iako su, kako je saopšteno, uredno obavešteni na prethodnom ročištu kada treba da dođu.

ШЕШЕЉ ПОБЕДИО НА СУДУ: Повучена тужба против Србије! (ВИДЕО)

Foto: EPA/Andrej Čukić

Iako advokat Franja Baričevića, Mihailo Pavlović, tvrdi da je ročište otkazano, uvidom u tok predmeta osnovnih i viših sudova možemo videti da je ročište održano.

Takođe zapisnik sa ročišta dokaz je da je tužba povučena.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Baričević je podneo tužbu tražeći odštetu od 100.000 evra, tvrdeći da je za toliko oštećen prilikom razmene, za vreme rata, svoje imovine u Hrtkovcima sa imovinom srpske porodice, pre svega kuća, u Hrvatskoj.

- Pošto se privatni tužilac Franjo Baričević i njegov advokat nisu pojavili, sud je konstatovao da je tužba povučena. Moj advokat i ja ćemo predati zahtev za isplatu sudskih troškova koje smo imali za pripremu odbrane - rekao je Šešelj novinarima ispred zgrade suda.

Govoreći o tužbenom zahtevu, Vojislav Šešelj je rekao da je podneo dokaze da je sprska porodica, sa kojom je Baričević menjao imovinu, „oštećena, a da je Baričević lažno prikazao svoje imovinsko stanje prilikom razmene“.

Šešelj je rekao da je tužilac odustao jer je „imao pripremno ročište na TV Hepi, gde je doneo deset knjiga o Hrtkovcima, posle čega bi svako pobegao od procesa sa njim“.

Baričević je kao lažni svedok tužilaštva u Hagu tvrdio da je bio prinuđen da napusti Hrtkovce 1992. i da zameni svoju imovinu sa mnogo manje vrednom imovinom srpske porodice u Hrvatskoj. Šešelj je njegove tvrdnje negirao.

"Do sada je Vučić odolevao svim pritiscima"

Šešelj je povodom današnjeg sastanka glavnog tužioca Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Serža Bramerca sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem rekao da bi ga „odmah uhapsio na aerodromu i osudio na doživotnu robiju da ima vlast“.

Na pitanje da li očekuje pritiske Bramerca na Vučića, pogotovo što iz Haga traže izručenje Vjerice Radete i Petra Jojića „zboga zastrašivanja svedoka“ u postupku vođenom protiv lidera radikala, Šešelj je rekao da će se „videti“.

- Do sada je Vučić odolevao svim pritiscima - rekao je Šešelj.

(Agencija)

BONUS VIDEO: ROSU na Jarinju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)