ŠAPIĆ: Danas Vučić treba Srbiji, a ne ona njemu (VIDEO)

Novosti online

19. 09. 2021. u 13:08

- SVEDOCI smo nastajanja jedne nove savremene Srbije, vojno snažnije, ekonomski stabilne, geopolitički mudro pozicionirane a ujedno nacionalno i identitetski konačno osvešćene. Utemeljivač i tvorac te savremene Srbije i prvi ideolog nove srpske politike je Aleksandar Vučić - rekao je danas gostujući u jutarnjem programu TV Prva potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić.

ШАПИЋ: Данас Вучић треба Србији, а не она њему (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Prva

On je istakao da prvi put imamo predsednika koji osim što je predsednik građana Srbije i predstavnik je svih Srba i celokupnog srpskog naroda  i da je politika koju Vučić danas vodi mnogo šira i ne tiče se samo građana Srbije već celokupnog srpskog naroda.

- Mislim da su ovo ključne stvari koje će jednog dana iza sebe Vučić ostaviti kao svoj legat i zaostavštinu i po čemu će ga se srpski narod sećati i pamtiti ga je danas Vučić treba Srbiji a ne Srbija njemu - istakao je Šapić i dodao da će o svemu ovome ozbiljnije govoriti i analizirati tek sa neke vremenske distance jer, kako je rekao, kad ste savremenici nekog doba ili osobe teško možete objektivno sagledati sve aspekte i benefite politike koju je vodio.

Upitan da prokomentariše nedavnu izjavu Saše Jankovića u kojoj je on, između ostalog, govorio o načinima na koje su strane ambasade i zapadni moćnici pokušavali da sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ponudama koje je lično dobijao, Šapić je rekao da sada imamo konkretan dokaz na koji način pokušava da se zaustavi Srbija

- Mi iz Srpske napredne stranke ćemo se svim mogućim sredstvima boriti protiv pojedinaca koji pokušavaju da zatruju srpsko društvo, da lični politički interes stave ispred interesa društva, ali nećemo da se borimo protiv našeg naroda, čak i onog dela koji nas ne razume. Mi moramo da razumemo i one koji nas ne razumeju. Ukoliko sutra dobijemo poverenje bićemo predstavnici i onih koji nisu za nas glasali, moramo da pokažemo da smo dorasli mestima za koja tražimo poverenje - poručuje Aleksandar Šapić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Šapić je gostujući u emisiji „Jutro - TV Prva“ istakao da je Srpska napredna stranka pokazala da je u stanju da se regeneriše, da prati trendove, odgovara izazovima vremena i da uvek pred građane izlazi sa nečim što je konkurentno, aktuelno i novo.

Govoreći o međustranačkom dijalogu i pregovorima dela opozicije sa predstavnicima Evropskog parlamenta, Šapić je upitao kako su to od „ljudi zbog kojih će demokratija u Srbiji da procveta“, evroparlamentarci danas za opoziciju postali „Vučićevi plaćenici“.

- Jesu sada evroparlamentarci dobri ili loši? Od simbola istine, demokratije i pravičnosti Tanja Fajon i Vladimir Bilčik došli su do toga da su sada nebitni i da ih je Vučić potkupio. Pitanje za taj deo opozicije je : Znate li tačno šta hoćete – upitao je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (28)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost