ŽIVIM ZA SRBIJU A NE ZA BOGATSTVO: Vučić - Narod će da odluči o Rio Tintu

Tanjug

12. 09. 2021. u 12:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da nema novih aktivnosti u vezi Rio Tinta, nikakve se nove radnje ne preduzimaju, već se čeka da ta kompanija pokaže kakva im je ideja, te istakao da se odluka neće donositi, a da se narod pre toga ne pita.

ЖИВИМ ЗА СРБИЈУ А НЕ ЗА БОГАТСТВО: Вучић - Народ ће да одлучи о Рио Тинту

Foto: Tanjug

Vučić je, u Kraljevu, na pitanje da prokomentariše poruke sa jučerašnjeg protesta pod nazivom „ekološki ustanak“ da se ponište sve obaveze prema Rio Tintu koje imaju vlada, on i nadležna ministarka, uzvratio pitanjem kakve on ima obaveze prema Rio Tintu.

- Nemam baš nikakvu obavezu za razliku od nekih drugih koji su ih imali, ili bih mogao da posumnjam da ih imaju, koji su im dali istražna prava, a da nisu ništa dobili. Oni iz bivšeg režima Đilas, Jeremić, Dulić, koji su Rio Tintu dali 2004. da uđu u zemlju bez dinara- istakao je on.

Naglasio je da on nema nikakve obaveze prema nikome, i da nema ni 100, 600 ili milion evra, već živi normalan život, živi za Srbiju, a ne za bogatstvo.

Kaže da se načitao neistina, poput one da je kupio od francuskog ambasadora kuću pored Beograda.

- Problem je onih koji vode kampanju protiv nas u tome da nas poistovećuju sa onima koji ih podržavaju ili sa sobom. Nismo isti, niti slični. Njihovih ruku delo je Magnohrom, uništen, a naših - velelepna fabrika kao što je Leoni. Njihov je most u Sirči koji je pao, a naše ruku delo je novi most. Neću da govorim o autoputevima i svemu drugom- dodao je on.

Kaže da se naslušao raznih laži i da još čeka da se pokaže, kako tvrde pojedini mediji, da njegov brat ima stotine hiljade hektara zemljišta u Vojvodini.

Što se tiče Rio Tinta, istakao je, da nikakve radnje ne preduzima država.

- Čekamo da pokažu kakva je njihova ideja. Ništa se neće dešavati narednih meseci.

Čekamo da vidimo pa, da analiziramo ima li smisla. Moguće je da ćemo reći da nismo zadovoljni, ili da ima smisla, ali nećemo donositi odluku a da ne pitamo narod. Nećemo da pitamo umesto naroda biznismene poput Chute. Ljudi mogu biti mirni nema novih aktivnosti, laži su da su mašine tamo- podvukao je on.

BONUS VIDEO: 

VUČIĆ KOD ČORTANOVACA: Predsednik na ceremoniji spajanja železničkog koloseka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju