VUČIĆ O TEHNIČKOM DIJALOGU: Albanska strana ne želi nikakav razgovor, mali napredak samo po pitanju nestalih

Tanjug

08. 09. 2021. u 18:44

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas napravljen mali napredak u razgovoru sa Prištinom na tehničkom nivou, po pitanju nestalih, ali da drugog napretka nije bilo, jer albanska strana ne želi nikakav razgovor.

ВУЧИЋ О ТЕХНИЧКОМ ДИЈАЛОГУ: Албанска страна не жели никакав разговор, мали напредак само по питању несталих

Foto: Printskrin

- To je jedina dobra vest za nekoliko porodica, albanskih i srpskih koje će moći da sahrane svoje ubijene, kako priliči i da im odlaze na norme i moći bar da žale za svojima - kazao je Vučić u Palati Srbija.

Istakao je da je to sa čim albanska strana dolazi u Brisel uvredljivo za svakoga i da Albanci to dobro znaju.

- Zašto to rade, nisam u stanju da dokučim do kraja, moguća su dva razloga, ali kao predsednik Srbije nemam pravo da govorim o tome - kaže predsednik Srbije.

Vučić je rekao da su razgovarali danas i sa predstanvicima OEBS -a o situaciji na jugu, u Preševu i Bujanovcu i poručio da će država dati sve od sebe da nastavi štampanje udžbenika na albanskom i za srednje škole, a ne samo za osnovnu.

- Želimo da uradimo sve što možmeo da deo Albanca uvedemo u sistem i kao policajce i lekare i sve druge državne institucije, ali tražićemo da se dobro zna kojoj državi pripadaju i oko toga nema cenjanja i niti oko toga može da bude polemike - poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)