VUČIĆ NAJAVIO: Ursula Fon Lajen, Erdogan i Lajčak ovog meseca dolaze u Beograd

Novosti online

08. 09. 2021. u 18:29

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se tokom septembra sastati i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, kao i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, te liderima Višegradske grupe.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Урсула Фон Лајен, Ердоган и Лајчак овог месеца долазе у Београд

Foto: Printskrin Tanjug

Vučić je u obraćanju javnosti preneo da će nekoliko dana posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel, 13. septembra, imati kratku posetu turskom predsedniku, koja je, kaže, važna i tiče se regionalnih pitanja.

Posle toga, kako je rekao, imaće razgovor sa liderima Višegradske grupe u Budimpešti, kao i posetu Samitu o demografskim pitanjima.

- Posle imamo posetu Ursule fon der Lajen, a u međuvremenu američke i francuske senatore. Takođe, u međuvremenu, videćemo da li video ili ne, samit Otvoreni Balkan - rekao je Vučić.

Dodao je da će se već u nedelju sastati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

- I zbog sutrašnjeg susreta sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom, kao i zbog svih drugih stvari koje imamo, i pred Dan nacionalne zastave i jednistva - rekao je Vučić.

Takođe, najavio je susret u Beogradu i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

U tom smsilu, primetio je da je samo septembar prepun važnih događaja.

- Kada pogledate agendu za septembar, jasno je da su važni događaji pred Srbijom, da se mnogo toga važnog za zemlju dešava - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!