VUČEVIĆ: Vreme je da se trobojka zavijori svuda gde Srbi žive (VIDEO)

Novosti onlajn

08. 09. 2021. u 15:30

JEDINSTVO srpskog naroda je čvrsto i nesalomivo, sa svih strana reka, mora ili državnih granica, gde god da živimo moramo uvek znati da su Srbi jedan narod, vezan zajedničkom tradicijom, željama i nadanjima - napisao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na svom Instagram profilu.

ВУЧЕВИЋ: Време је да се тробојка завијори свуда где Срби живе (ВИДЕО)

Foto: Grad Novi Sad

- Iznad svih nas vijori se srpska trobojka kao nepogrešivi znak toga što jesmo i što ćemo uvek biti. Ona svedoči našim pobedama, slavama i svadbama, rađanju naše dece, ona je tu i kada branimo najsvetije. Crveno-plavo-bela zastava obeležava svaki tren našeg života. Pobedonosna srpska zastava se posebno vijorila tog 15. septembra 1918. godine kada je junačka srpska vojska, u kojoj se nalazila divizija od 15.000 dobrovoljaca od Srba van Srbije, probila Solunski front i donela vaskrs i slobodu našoj jedinoj otadžbini.

- Ako mi ne cenimo simbole svoje pobede i jedinstva, niko drugi neće. Vreme je da se trobojka zavijori svuda gde Srbi žive, a na nama je dužnost da svakog novog 15. septembra proslava bude sve svečanija i masovnija - napisao je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)