ALBANSKI MEDIJI: Amerikanci se oglasili o povlačenju sa Kosova i Metohije

Novosti online

20. 08. 2021. u 11:05

SAD ne planiraju da povuku vojsku sa Kosova, jer se smatraju neophodnim za održavanje mira između Albanaca i Srba, rekao je visoki američki oficir medijima u Prištini.

АЛБАНСКИ МЕДИЈИ: Американци се огласили о повлачењу са Косова и Метохије

Foto: Printskrin

Komandujući borbenog tima 86. pešadijske brigade Nacionalne garde Vermonta Brej Hopkins izjavio je da nema naznaka o povlačenju SAD sa Kosova i Metohije, prenosi Ljajmi.

- Svrha Kfora je da održi bezbedno okruženje kako bi političarima sa obe strane omogućio prostor koji im je potreban da sednu za sto i razgovaraju o tome kako da reše svoje razlike i nema naznaka za bilo kakvo povlačenje - rekao je Hopkins.

Prethodno je odluka da se vojska SAD povuče iz Avganistana dovela do razgovara o mogućnosti da se Amerikanci povuku i sa Kosova i Metohije.

Profesor Univerziteta Džon Hopkins i analitičar Danijel Server izneo je stav da do toga neće doći. 

Sa druge strane, predsednik SRS Vojislav Šešelj smatra da okupator jednom mora otići i nada se da će to biti u bliskoj budućnosti.

Istoričar Srđa Trifković rekao je juče u jutarnjem programu Hepi TV da misli da je ovo prilika da domaći kolaboracionisti propalog globalnog poretka razmisle da li će se i za njih naći neko slobodno mesto u avionu kada dođe trenutak naplate računa za sve što su radili proteklih decenija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati