BEZ obzira na nove pritiske koji očigledno slede od strane Zapada, odnosno Amerike, i to ovog puta po pitanju Avganistana, Srbija neće pristajati ni na čije političke diktate i u svim potezima i odlukama isključivo će se rukovoditi svojim interesima.

Komentari (7)

Sanja

19.08.2021. 09:17

Treba da promenimo retoriku. Da kažemo da su " SAD ušle u Avganistan pod našim uticajem, pod našim uticajem i izašle. Da bez našeg potpisa nema ničega, a to što Kina i Rusija nisu htele da potpišu je prosto irelevantno, jer se zna ko je ovde glavni, Mi!!!

Box

19.08.2021. 10:32

Mislim da talibani nece tako lako i brzo vise ikog pustati iz zemlje dok dobro ne preispitaju sve koji su sarađivali sa okupatorom, tako da od izbeglice krize nema nista jos dugo

imalinko

19.08.2021. 11:52

Koliko vidim na linku ispod, ovu izjavu su potpisale i Madjarska i Srbija: https://www.state.gov/joint-statement-on-afghanistan/ Izgleda da nasi dobri sagovornici nisu imali najnovije informacije.

Fikus

19.08.2021. 12:31

"Ta vrsta traženja kolektivne solidarnosti je anahrona, prevaziđena i pomalo degutantna." To što traži Amerika je mnogo gore od navedenog, to je licemerje bez presedana i bezobrazluk kakav nije viđen u istoriji sveta. Tražiti od celog sveta da im podilaze i potpišu tu "rezoluciju" i time podele krivicu za 20 godina uništavanja jedne zemlje je bez presedana. Apsolutno podržavam državno ruklovodstvo što odbija da to potpiše i bude saučesnik Amerike i NATO saveznika. Šta su sejali sada neka kusaju ...