SRAMNE OPTUŽBE HARADINAJEVE POSLANICE: Za masovno trovanje u Dečanima krivi Srbe!

Tanjug

15. 07. 2021. u 09:59

ČETIRI dana uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj tvrdi da je jedan od stanovnika, kako je navela, video "dvojicu sumnjivih Srba" u Dečanima pre izbijanja afere o navodnom trovanju vode u tom gradu.

СРАМНЕ ОПТУЖБЕ ХАРАДИНАЈЕВЕ ПОСЛАНИЦЕ: За масовно тровање у Дечанима криви Србе!

Foto: Printskrin Youtube/ T7

Prištinski tabloid Reporteri preneo je da je Kadrijaj to rekla u izjavi za T7 tv. i pohvalila građanina koji je policiji prijavio navodno prisustvo dvojice Srba uoči trovanja vode u Dečanima.

Institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je juče da trovanje ljudi u Dečanima niije povezano sa vodom, a zvanični rezultati analize uzroka trebalo bi da budu poznati danas.

Inače, zloupotrebe o navodnom trovanju Albanaca i dovođenje Srba s tim u vezu događali su se i ranije, a poslednji u proleće 2019. godine, kada je u dobro smišljenoj akciji hiljade albanske dece istovremeno dovezeno u prištinsku bolnicu s tvrdnjom da su otrovana, da bi se samo nekoliko sati kasnije ispostavio da su deca potpuno zdrava.

U Dečanima je juče proglašena vanredna situcija nakon masovnog trovanja građana zbog, kako se sumnja, neispravne vode za piće.

U međuvremenu, broj osoba sa simptomima trovanja u Dečanima se povećao i sada je 1.500.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

TO JE PRESKUPO, ALI JE VAŽNO ZA BEZBEDNOST: Vučić - Svaki korak u vojsci je teško napraviti