MILORAD DODIK O POSETI MILANOVIĆA BIH: Bošnjacima ne odgovara niko ko ne podržava unitarnu Bosnu

S. M.

14. 07. 2021. u 11:39

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da histerija i teške reči upućene ovih dana na račun predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je boravio u poseti BiH, pokazuju da bošnjačko političko Sarajevo ne može da nađe zajednički jezik ni sa kim ko slepo ne podržava njihove stavove o unitarnoj BiH.

МИЛОРАД ДОДИК О ПОСЕТИ МИЛАНОВИЋА БИХ: Бошњацима не одговара нико ко не подржава унитарну Босну

Foto arhiva

- Način i rečnik kojim se obraćaju predsedniku susedne države govori da Bošnjacima nije stalo ni do mira u kući, ni do mira u regionu, jer da jeste uvažili bi činjenicu da je Zoran Milanović predsednik Hrvatske, a da su u BiH jedan od tri konstitutivna naroda Hrvati - istakao je Dodik u izjavi za Srnu reagujući na hajku i histeriju protiv predsednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Foto Tanjug

Milanović u poseti BiH

Dodik je rekao da predsednik Hrvatske nije uvredio nikoga u BiH ko želi da govori činjenicama, te da je iznosio stavove sa kojima neko može biti saglasan ili ne, ali niko nema pravo da o šefu jedne države, pri tom susedne, koristi takve kvalifikacije.

- Nažalost, bošnjački političari istu netrpeljivost, da ne upotrebim neku težu reč, pokazuju i prema Srbiji, iako u BiH živi više od milion Srba, pa se postavlja pitanje o kom zajedničkom životu oni govore kada odu u inostranstvo, kada nisu u stanju da žive ni sa druga dva naroda u BiH, niti prva dva suseda - rekao je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)