DAČIĆ: Biće pomaka u dijalogu kada se izvrši pritisak na Prištinu

Tanjug

08. 07. 2021. u 11:57

DA bi bilo pomaka u dijalogu Beograda i Prištine potrebno je da se izvrši pritisak na stranu koja ne primenjuje svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, a to je Priština, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

ДАЧИЋ: Биће помака у дијалогу када се изврши притисак на Приштину

Foto: Printskrin Pink TV

On je na TV K1 naveo da se danas čini da Priština "ne sluša nikog", ni Brisel, ni SAD, i dodao da su i albanski političari u Prištini podeljeni, tako da su jedni američki, drugi evropski, a treći nemački ljudi.

- Za (tzv. kosovskog premijera) Aljbina Kurtija se govori da je on više nemački čovek nego američki - dodao je Dačić.

Prema njgovim rečima, srpskoj strani će biti potrebno strpljenje i da je važno da funkcionišu radne grupe koje se bave tehničkim pitanjima, kako bi se postigao nekakav pomak.

Međutim, dodao je predsednik srpskog parlamenta, to tesko ide i sve je neizvesno.

- Izdržaćemo sve stoički, bićemo strpljivi i nećemo nikada napustiti sto na kome se pregovara. Srbija će biti konstruktivna - navodi Dačić, koji ukazuje da postoje mnogi faktori kojima ne odgovara da se kriza završi brzo i uspešno.

- Time se gubi tema... Zašto bi visokim predstavnicima međunarodne zajednice bilo u interesu da se ukine funkcija visokog predstavnika u BiH, šta će oni da rade... Mi treba da znamo šta hoćemo, da pomažemo naš narod da ostane da živi na KiM, jer oni ako odu odatle, nama je džabe da pričamo o srpskom Kosovu i Metohiji - poručio je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna