PS O ATENTATU NA NOVINARA: Medijske slobode u EU ugrožene, tražimo hitnu reakciju Evropske komisije!

Novosti online

07. 07. 2021. u 19:17

ČLANOVI Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd okupili su se danas ispred sedišta delegacije Evropske unije kako bi izrazili protest povodom ranjavanja novinara u Holandiji i gušenja medijskih sloboda u zemljama Evropske unije.

ПС О АТЕНТАТУ НА НОВИНАРА: Медијске слободе у ЕУ угрожене, тражимо хитну реакцију Европске комисије!

Foto: PS

- Pokret socijalista izražava ogromnu zabrinutost povodom vesti da je ugledni holandski novinar Piter de Vris ranjen na ulici u Holandiji. 

Duboko nas je potreslo ranjavanje holandskog novinara, baš kao i ubistvo novinarke na Malti i novinara u Slovačkoj i zato se upravo danas i nalazimo ispred sedišta delegacije Evropske unije u Beogradu - istakao je Vladimir Jovanović član Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd.

Bezbednost novinara u Evropskoj uniji je ugrožena, medijske slobode u Evropskoj uniji su ugrožene i zato tražimo hitnu reakciju, navode u PS. 

- Pozivamo Evropsku komisiju da hitno formira radne grupe koje će brinuti o bezbednosti novinara. Bez njihovog odlučnog angažovanja nismo sigurni da će budući izbori u Holandiji biti mogući. 

Tražimo da  Evropska komisija hitno utvrdi odgovornost vlade u Holandiji i da zatraži hitnu istragu povodom ranjavanja novinara, ali i da učini sve da se poboljšaju medijske slobode u Holandiji i čitavoj Evropskoj uniji - poručili su članovi Pokreta socijalista Aleksandra Vulina ispred sedišta delegacije Evropske unije u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!