DVE STVARI SU NAJVAŽNIJE: Toma Fila o presudi Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću

S. Rajković

30. 06. 2021. u 16:26

ADVOKAT Toma Fila izjavio je za "Novosti" da nije zadovoljan presudom Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju koji su danas osuđeni u Hagu na 12 godina zatvora.

ДВЕ СТВАРИ СУ НАЈВАЖНИЈЕ: Тома Фила о пресуди Јовици Станишићу и Франку Симатовићу

Toma Fila

Toma Fila ističe da je odbrana postigla više nego što se očekivalo i da je najvažnije da je iz optužnice otpao "udruženi zločinački poduhvat" i zločini na prostoru Hrvatske, odnosno Republike Srpske Krajine.

Fila ističe da očekuje da će se Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki žaliti na presudu, ali navodi i da misli da će se žaliti tužilaštvo.

Advokat podseća da je tužilaštvo tražilo doživotnu kaznu zatvora za optužene, te da u tome nije uspelo. 

Podsećamo, Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki osuđeni su danas u Hagu na po 12 godina zatvora za "pomaganje i podržavanje krivičnih dela ubistva, deportacije, prisilnog premeštanja i progona u Bosanskom Šamcu". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VIHOR 2024: Stigao predsednik Vučić - počinje velika vojna vežba (VIDEO)