KVADRAT 600 EVRA: Projekat urbane regeneracije starog radničkog naselja u Kraljevu

G.Ć.

28. 06. 2021. u 12:48

NA SEDNICI kraljevačkog Gradskog veća usvojena je cena kvadrata u novoj stambenoj zgradi u Dositejevoj ulici izgrađenoj u sklopu kapitalnog projekta Urbane regeneracije starog radničkog naselja, oštećenog u zemljotresu 2010. godine.

КВАДРАТ 600 ЕВРА: Пројекат урбане регенерације старог радничког насеља у Краљеву

FOTO G.Sljivic.

Prema toj odluci, vlasnici neuslovnih i dotrajalih stanova koji su u novoj zgradi dobili veću kvadraturu od prethodne, razliku u površini, odnosno dodatni kvadrat plaćaće lokalnoj samoupravi 600 evra, uz mogućnost otplate na rate duži niz godina.

 - Stanari prve zgrade uskoro će biti pozvani da potpišu ugovore sa gradom Kraljevom, nakon čega će konačno uslediti i njihovo useljenje – rekao je nedavno dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Ovaj projekat čija je ukupna vrednost oko 13,5 miliona evra, podsećamo, podrazumeva postepeno rušenje devastiranih i dotrajalih stambenih objekta u starom radničkom naselju i na tom mestu izgradnju četiri osmospratnice sa ukupno 366 stanova. Izgradnja prve zgrade sa 106 stanova završena je krajem prošle godine, ali se useljenje odložilo zbog problema sa instalacijama za grejanje. Nakon useljenja prve višespratnice, drugom fazom projekta predviđen je početak izgradnje i druge zgrade sa ukupno 86 stanova, veličine od 27 do 112 kvadratnih metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini