VUČIĆ O OBRADOVIĆU: Mora da postoji dijalog o KiM u javnosti

Novosti onlajn

28. 06. 2021. u 11:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije pritisnut stavovima srpske opozicije koje je izrazio Boško Obradović, jer mora da postoji dijalog unutar naše javnosti, da se stvari postave na racionalnu ravan i nivo.

ВУЧИЋ О ОБРАДОВИЋУ: Мора да постоји дијалог о КиМ у јавности

Foto: S.B.

On je to rekao odgovarajući na pitanje Tanjuga da li izjavu Boška Obradovića da je raspoložen da sedne sa svakim srpskim rodoljubom i razgovara o ujedinjenju u jedan nacionalni front na svim prihvatljivim temama - očuvanje KiM u sastavu Srbije, između ostalog vidi i kao pritisak srpske opozicije oko dijaloga sa Prištinom.

On je dodao da se zna šta su naši interesi - da se štite životi i da se majkama deca ne vraćaju u kovčezima.

- Ako ćemo da se za nešto borimo, a majkama decu vraćamo u kovčezima, to neće usrećiti nijednu majku. Moramo da vodimo politiku ozbiljnosti, odgovornosti, ponekad lukavosti, a promišljhenosti uvek. Ali da vodimo računa da čuvamo naše državne i nacionalne interese - rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše izjave premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija da konacni sporazum mora između Beograda i prištine mora biti pracen stolicom u UN-u, Vučić je kazao da nije ni vreme ni mesto da se on pominje.

- On izlazi sa svojim ekstremnim zahtevima, spominje stolicu u UN i priznanje, govori o tome kao o nečem normalnom oslanjajući se na SAD i najveći broj zemalja EU i onda nas dovode u poziciju da se osećamo kao ekstremisti, a mi samo štitimo međunarodno pravo,rezoluciju 1244 - rekao je Vučić.

Kako je zaključio, danas je Vidovdan i vreme je da gledamo u budućnost, da izbegavamo tragedije, da bisno mogli da vidimo naše mesto na pijedestalu najboljih u Evropi, a ne da budemo među najgoruima i da živimo od različitih mitova, ma koliko bili lepii ma koliko ih voleli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)