MINISTAR VULIN SA KOMESARKOM JOHANSON: O Daljoj saradnji u oblasti borbe protiv iregularnih migracija (FOTO)

Novosti online

18. 06. 2021. u 13:06

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Beogradu sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove i migracije Ilvom Johanson o daljoj saradnji u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, organizovanog kriminala i korupcije.

МИНИСТАР ВУЛИН СА КОМЕСАРКОМ ЈОХАНСОН: О Даљој сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција (ФОТО)

Foto: MUP

Ministar Vulin je istakao da je za rešenje problema iregularnih migracija neophodno da Evropska unija zauzme jedinstveno, zajedničko rešenje i naglasio da Srbija neće biti parking za migrante.

Ministar je ukazao da je od početka migrantske krize Srbija imala human i odgovoran pristup, što je prepoznato i više puta pohvaljeno od strane međunarodne zajednice.

Ministar Vulin i komesarka Johanson složili su se da migracije nisu nov fenomen i da će one uvek postojati te da je zato zajednički zadatak ne da se one spreče, već da se urede na legalan način. U tom kontekstu saradnja i zajednički rad evropske Agencije za graničnu i obalsku stražu - Fronteksa i srpske policije je dobar pravac.

- Danas na granici sa Bugarskom otpočinjemo novi vid saradnje i drago mi je što ćemo dobiti podršku Fronteksa angažovanjem njihovih pripadnika koji će se sa srpskim graničarima boriti protiv iregularnih prelazaka granice- rekao je ministar Vulin.

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, ministar Vulin je naglasio odličnu saradnju Srbije sa Evropolom, a komesarka Johanson je istakla da Evropska unija podržava Srbiju na polju unapređenja borbe protiv organizovanog kriminala, suzbijanja korupcije i posebno u oblasti vladavine prava, a u kontekstu procesa evrointegracija Srbije.

Komesarka je naglasila da je Srbija pouzdan partner u rešavanju iregularnih migracija i izrazila zadovoljstvo zbog dolaska pripadnika Fronteksa na granicu Srbije i Bugarske, što će značajno unaprediti saradnju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti