VULIN RASKRINKAO KURTIJA: Ponaša se kukavički, boji se da vidi Vučića oči u oči

Novosti online

14. 06. 2021. u 21:01

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin gostovao je večeras u Nacionalnom dnevniku televizije Pink i tom prilikom istakao da nije optimista pred pregovore u Briselu, ali da ima veliko poverenje u predsednika Vučića, baš kao i čitava Srbija.

ВУЛИН РАСКРИНКАО КУРТИЈА: Понаша се кукавички, боји се да види Вучића очи у очи

Foto: P. Mitić

Odgovarajući na pitanje šta očekuje od sutrašnjih pregovora Beograda i Prištine u Briselu, ministar  je kazao da se Kurti pokazao kao velika kukavica koja neprestano traži razloge da izbegne lični susret i razgovor sa predsednikom Vučićem. 

- Ne vidim nikakvu razliku između Tačija i Kurtija, potpuno se isto ponašaju. Oni se međusobno svađaju, ali kada je u pitanju odnos prema Srbima i kada je u pitanju odnos prema Srbiji, nema razlike, ponašaju se na potpuno isti način. Smatraju da Srba na Kosovu i Metohiji ne sme da bude, a da Srbiji treba učiniti što više zla - istakao je ministar Vulin. 

Ministar je poručio da je više nego bedno to što Kurti kao člana delegacije vodi devojku koja je navodno žrtva silovanja od strane Srba. On je dodao da bi to trebao da bude još jedan vid pritiska na Vučića. 

- Kurti se prilično ponaša kukavički, istura druge ljude ispred sebe, uvek traži načine i razloge da ne dođe do razgovora i da ne vidi Aleksandar Vučića oči u oči. Da li Aleksandar Vučić treba da povede pet majki dece koja su nestala ili majke pobijene dece iz Goraždevca? Da li hoće da tako razgovaramo? To je kukavički i ružno, koristiti nečiji bol i patnju da biste pokušali da dobijete političke poene i naravno, da biste vršili pritisak na Aleksandara Vučića - istakao je ministar unutrašnjih poslova Vulin. 

- Predsednik Vučić je tvrd čovek, izdržao je mnoge pritiske i mnoge ucene. Ono što mene brine u svemu ovome jeste upravo to što iz kukavičluka nekog poput Kurtija proizađe agresija. Obično kada nešto ne mogu da ostvare u Briselu, naprave incident tamo gde žive Srbi - kazao je ministar Vulin. 

Ministar je naveo da nije optimista pred sutrašnje pregovore, ali da ima potpuno poverenje u predsednika Vučića i njegovu politiku. On je dodao da je sramota što još uvek nije formirana ZSO i da je doveden u pitanje ne kredibilitet Albanaca, već EU. 

- Godinama se raspravljamo oko Zajednice srpskih opština koja je trebala davno da bude formirana. Kada je u pitanju Zajednica srpskih opština ja više nemam odnos prema Šiptarima, znam da će slagati, ali na tom papiru stoji potpis Evropske unije, oni su dužni da sprovedu to što smo dogovorili. Ovde je u pitanju kredibilitet EU, a ne Kurtija. Nisam optimista pred sutrašnje razgovore, imam veliko poverenje u predsednika Vučića, znam kakav je u kriznim momentima, tada je najhladniji, najstaloženiji, najstrpljiviji, najmirniji i tada ga se treba najviše čuvati - zaključio je ministar policije Aleksandar Vulin gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti