SAMO SRBI NEMAJU PRAVO DA BUDU NI SRBI: Vučić o sednici Saveta bezbednosti UN i govoru jednog od predstavnika UN

Novosti online

10. 06. 2021. u 13:03

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanja novinara na otvaranju fabrike u Jagodini osvrnuo se i na sednicu Saveta bezbednosti UN.

САМО СРБИ НЕМАЈУ ПРАВО ДА БУДУ НИ СРБИ: Вучић о седници Савета безбедности УН и говору једног од представника УН

Aleksandar Vučić

- Mislim da su neki to koristili ne da bi govorili o prošlosti, već da bi govorili o budućnosti - da se zaustavi Srbija, a da nekim čudom oni treba da budu podignuti pa makar cenu morali da plaćaju građani Srbije. Dakle, za nas je važno da budemo okrenuti budućnosti, da izvučemo pouke iz onoga što smo mi radili, ali i da ne gazimo po srpskim žrtvama. Što se tiče budućnosti, ovo je budućnost, budućnost je u fabrikama koje ćemo nastaviti da gradimo. To je naša pobeda.

- Jel ste videli govor jednog od predstavnika Ujedinjenih Nacija iz regiona. Taj čovek je sve vreme pun mržnje govorio o našem narodu. I to o ljudima koji žive i u njegovoj zemlji. Šta onda da očekujete od tih ljudi. Nisu to nikakvi ni bosanski, ni hrvatski Srbi jer to ne postoji, to su Srbi. Ni mi ovde ne kažemo srpski hrvati, ni srpski bošnjaci. Samo Srbi nemaju pravo da budu ni Srbi - rekao je Aleksandar Vučić i dodao:

- Naše je bilo da se borimo. Borili smo se. Sada ide nova faza. Borićemo se i u Briselu. Ono što treba da bude stalna faza je da razmiljamo o miru i stabilnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024