PROVOKACIJA VJOSE OSMANI: Srbija spremna da razgovara, ona dala sumanutu izjavu

Novosti online

09. 06. 2021. u 16:35

PREDSEDNICA privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da će tzv. Kosovo učestvovati u dijalogu sa Srbijom samo zbog postizanja sporazuma i obostranog priznanja.

ПРОВОКАЦИЈА ВЈОСЕ ОСМАНИ: Србија спремна да разговара, она дала сумануту изјаву

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/Depositphotos

Osmani, koja je učestvovala u onlajn diskusiji koju je organizovao Atlantski savet, je navela da bi Srbija, pored uzajamnog priznavanja, trebalo da otvori i svoje arhive za povratak nestalih.

- (tzv.) Kosovo je spremno da ide na razgovore radi postizanja međusobnog sporazuma koji se fokusira na uzajamno priznavanje između (tzv.) Kosova i Srbije. Mislim da će to zavisiti od toga kako će se Srbija ponašati u dijalogu i šta zaista misli o svom članstvu u EU - pošto vojno i ekonomski sarađuje sa Rusijom. Kao predsednik (tzv.) Kosova, mislim da se multietničke vrednosti primenjuju u svim sferama u zemlji i ponosna sam na to. Vreme je da Srbija odluči šta želi. (tzv.) Kosovo je uvek pokazalo konstruktivnost i pružili smo ruku saradnje - rekla je Osmani.

Ona je istakla da je tzv. Kosovo spremno da sedne za pregovarački sto, iako se Srbija nikada nije izvinila.

- Oduvek smo bili dobri susedi - rekla je Osmani.

Ona je ukazala da je članstvo tzv. Kosova u Interpolu i NATO jedan od najvažnijih prioriteta u borbi protiv organizovanog kriminala koji prevazilazi lokalne okvire.

- KBS, naša vojska, postaje mnogo profesionalnija uz podršku NATO i potpuno u skladu sa NATO standardima. KBS je nedavno učestvovao u NATO vežbi "Branilac Evrope 21", podsetila je Osmani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)