INSPEKTORI ZABELEŽILI: Lane manje povreda na radu

J.Ž.S.

09. 06. 2021. u 14:03

BROJ povreda na radu u prošloj godini bio je manji nego 2019, a zahvaljujući projektu "Podrška i unapređenje zdravlja na radu i inspekcije rada u Srbiji", inspektorat je dobio pilot učionicu koja bi vremenom trebala da se razvije u centar za edukaciju, rekla je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

ИНСПЕКТОРИ ЗАБЕЛЕЖИЛИ: Лане мање повреда на раду

Arhiva

Prema njenim fokus je bio na modernizaciji rada inspektorata za rad, te da će pilot učionica inspektorima omogućiti da steknu i razvijaju znanje i veštine u skladu sa tehničko- tehnološkim dostignućima.

- Urađeno je mnogo i to nas podstiče da nastavimo još jačim tempom - rekla je ministarka. - Težnja je da se stvori socijalno-ekonomska motivacija kod svih učesnika u procesima rada i da što veći broj privrednih subjekata aktivno upravlja bezbednošću i zdravljem na radu.

Navela je i da su u toku aktivnosti na izradi nacrta Zakona o bezbednosti zdravlja na radu sa ciljem sprečavanja povreda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi sa radom.

- Dosledno ćemo se zalagati da poslodavci i zaposleni, uz podršku države, sprovode sve preventivne mere zaštite zdravlja na radu i tako unaprede ukupno stanje bezbednosti - zaključila je Kisić Tepavčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo