SRAMNE REAKCIJE! BOŠNJACI LIKUJU NA PRESUDU: Zločinac je plakao, a Srpska nikada neće biti samostalna

Novosti online

08. 06. 2021. u 17:07

Bošnjački mediji pratili su uživo izricanje presude srpskom generalu Ratku Mladiću pred Tribunalom u Hagu. U izveštajima, svi do jednog, komandanta Vojske Republike Srpske nazivaju "krvnikom", "zločincem" i žale što nije osuđen za geneocid u šest opština u BiH. Odmah su se javili i političari iz BiH dovodeći, po samo njima znanoj logici, u pitanje i postojanje Republike Srpske.

СРАМНЕ РЕАКЦИЈЕ! БОШЊАЦИ ЛИКУЈУ НА ПРЕСУДУ: Злочинац је плакао,  а Српска никада неће бити самостална

Foto: EPA

Portal "Dnevni avaz" srećan je zbog izrečene presude generalu. Ovaj portal, uz uživo praćenje izricanja presude, u prvi plan ističe da je "krvnik plakao kada je čuo da je osuđen na doživotnu kaznu".

Foto: Printscreen

"Dnevni avaz" o presudi

Navodi ovaj sarajevske midiji.

- Ovaj ratni zločinac, koji je bio glavnokomandujući Vojske Republike Srpske, danas je u konačnoj presudi, posle koje nema žalbe, proglašen krivim po 10 od ukupno 11 tačaka optužnice - navodi portal "Klik".

Foto: Printscreen

Ni klix.ba nije izašao iz huškačkog šablona

Nakon potvrđivanja presude, prenose i reagovanje član Predsedništva BiH Željka Komšić.

- Presuda Ratku Mladiću, u kojoj je utvrđeno postojanje više udruženih zločinačkih poduhvata, i to političkog, a sada i vojnog rukovodstva RS, jasno govori da je postojala namera za činjenje niza najstrašnijih zločinačkih dela u BiH, temeljenih na etničkim razlikama. To jasno govori da Republika Srpska neće nikada biti samostalna niti nezavisna država, jer je teško poverovati da će bilo ko bilo kada priznati nešto što je nastalo na udruženom zločinačkom poduhvatu, koji je u realizaciji svojih ciljeva počinio i zločin genocida. Ostaje otvoreno pitanje, za sve nas, kao i za naredne generacije, kako da se BiH redefiniše na novim osnovama, u čemu učešće ne mogu imati nosioci niti elementi udruženog zločinačkog poduhvata, koji je utvrđen u današnjoj haškoj presudi Mladiću. Dakle, ovim je okončana ta ideja o nekim mirnim razlazima, koje neki puštaju u javnost radi vlastitih političkih ciljeva te da se u budućnosti moramo okrenuti tome da se iz političkog i javnog života izbace svi ovi elementi koje je Hag utvrdio kao udruženi zločinački poduhvat - kazao je Komšić.

Radio Sarajevo, posle celodnevne pripreme pred izricanje presude, služi se istim, ratno-huškačkim rečnikom, gde Mladiću stavljaju svakakve epitete...

Foto: Printscreen

Portala Radio Sarajeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)